Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 28 yıl sonra Fuzuli kentini ziyaret etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Fuzuli kentini ziyaret etti. 28 yıl sonra ilk defa bu kenti ziyaret eden Aliyev, halkın büyük sevgisiyle karşılandı. Aliyev'in bu görüntüleri akıllara Paşinyan'a söylediği "N'oldu Paşinyan? Yol çekiyordun Cebrayıl’a… Dans ediyordun… N'oldu hani statü? Cehenneme gitti statü, ateşe gitti statü" sözlerini akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2020, 16:59 Güncelleme 16 Kasım 2020, 17:07
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 28 yıl sonra Fuzuli kentini ziyaret etti

İÇİNDEKİLER

Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında ağır yenilgiye uğratıldığı çatışmaların ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cephe bölgesini ilk kez ziyaret etti.

VATANDAŞLARI SELAMLADI
Cumhurbaşkanı Aliyev, Fuzuli bölgesinde vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Fuzuli bölgesine gelen Cumhurbaşkanı Aliyev, vatandaşları selamladı. Çevrede toplanan vatandaşlar hep birlikte "Karabağ" diye sloganlar attı.

AKILLARA O SÖZLERİ GELDİ
Aliyev'in bu ziyareti, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a söylediği ve viral olan o sözlerini akıllara getirdi.

Aliyev, konuşmasında "N'oldu Paşinyan? Yol çekiyordun Cebrayıl'a… Dans ediyordun… N'oldu hani statü? Cehenneme gitti statü, ateşe gitti statü, gorbagor oldu statü, yoktur statü, yoktur statü ve olmayacak.

Ben Cumhurbaşkanı olduğum sürece de olmayacak. Bu anlaşma ile büyük siyasi zafer elde ettik. Bu siyasi zaferimiz için askeri zaferimiz önemli rol oynadı. Ordumuzla gurur duyuyoruz. Bu tarihi anlaşmaya imza attığım için mutluyum.

Kendi vatanımıza, Karabağ'ımıza, Karabağ'ın tacı olan Şuşa'ya döndüğümüz için mutluyum. Ebediyyen yaşayacağız bu topraklarda. Bundan sonra hiç kimse bizi o topraklardan çıkaramaz.

Büyük gururla diyoruz ki Fuzuli bizimdir, Cebrail bizimdir, Zengilan bizimdir, Gubadlı bizimdir, Ağdam bizimdir, Laçın bizimdir, Kelbecer bizimdir, Şuşa bizimdir, Karabağ bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır. Yaşasın Azerbaycan halkı" ifadelerini kullanmıştı.