SON DAKİKA:Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geldi!

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine KKTC’ye geldi. Başkan Erdoğan, başkent Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı'nda KKTC Cumhurbaşkanı Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, törenin ardından Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıt özel defterini imzaladı.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2020, 12:59 Güncelleme 15 Kasım 2020, 15:27
SON DAKİKA:Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul" isimli uçak ile bugün saat 12.20'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya hareket etti. Erdoğan'ı taşıyan uçak alınan son bilgiye göre Türkiye Saati ile 13.25'te Kıbrıs'a indi. Başkan'ı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hazırlıkların yapıldığı havalimanında karşıladı. Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Kıbrıs'taki programa katılacağı açıklandı.

KKTC 37. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR, BAŞKAN ERDOĞAN ADADA
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından uğurlanan Başkan Erdoğan ve beraberindeki heyet Lefkoşa'ya hareket etti. İstanbul isimli özel uçakla Kıbrıs yolculuğuna başlayan Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılacak.

TÖRENLERE KATILACAK
Başkan Erdoğan'ın, buradaki ziyaretleri çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü törenlerine katılması beklenirken geçtiğimiz günlerde açılan Kapalı Maraş bölgesini ziyaret etmesi de bekleniyor.

TATAR'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Diğer yandan Erdoğan'ın ziyareti aynı zamanda geçtiğimiz haftalarda seçimlerin gerçekleştiği ve Başbakan olarak seçime giren ve seçimden Cumhurbaşkanı olarak çıkan Ersin Tatar'a da hayırlı olsun ziyareti olacak.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, iki ülke arasındaki yakın iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımların ele alınıp Kıbrıs davası ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

BAŞKAN ERDOĞAN ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın daveti üzerine KKTC'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı'nda KKTC Cumhurbaşkanı Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, törenin ardından Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt özel defterini imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki resmi geçit törenine katıldıktan sonra Kapalı Maraş'ı ziyaret edecek. Hala Sultan Camii'ni de ziyaret edecek olan Erdoğan, ardından Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'nin açılış törenine iştirak edecek. Erdoğan, sonrasında KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile baş başa görüşme gerçekleştirecek ve görüşmenin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Tatar tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak.