CHP'li Küçükçekmece Belediyesi Atatürk Parkı'na PKK/YPG/PYD paçavrasını çizdi

Ana muhalefet partisi CHP ile terör örgütü PKK işbirlikçisi HDP'nin ortaklığı farklı bir boyut almaya başladı. Küçükçekmece Belediyesi parka PKK/PYD/YPG bayrağının logosunu işledi. Paçavra sembolünün kaldırılması için çalışma başlatılırken CHP'li belediye hakkında da soruştuma başlatıldı.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2020, 17:51 Güncelleme 11 Kasım 2020, 20:28
CHP’li Küçükçekmece Belediyesi Atatürk Parkı’na PKK/YPG/PYD paçavrasını çizdi

İÇİNDEKİLER

CHP'li Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi'nde bulunan Atatürk Parkı'nda bakım, onarım ve yenilme çalışması yaptı. Çocuklar için yapılan park hizmete açılırken, kullanılan renkler ve spor malzemelerinin bulunduğu alandaki görsel dikkat çekti. Yenilenen çocuk parkındaki terör örgütü sembollerini andıran görsellerin kaldırılması için Kaymakamlık talimatıyla çalışma başlatıldı.

PKK/PYD/ YPG PAÇAVRASINA BENZETİLDİ

Terör örgütü PKK/YPG'nin paçavrasına benzetilen çalışma, sosyal medyada büyük tepki topladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece'de yenilenen çocuk parkında kullanılan görsellerin terör örgütünün sembollerini andırdığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu yaptığı açıklamada, İstasyon Mahallesi'nde bulunan Atatürk Parkı'nda yenileme çalışmalarının ardından ortaya çıkan sembollerle ilgili vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını belirtti.

Yaptıkları incelemede, parkta terör örgütünün kullandığı sembollere benzeyen bazı görsellerin ortaya çıktığını tespit ettiklerini söyleyen Bedirhanoğlu, bunların kaldırılması için ekiplere talimat verdiğini ve söküm işlemlerinin başladığını kaydetti.

Olayı adli mercilere bildirdiklerini dile getiren Bedirhanoğlu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

ŞİKAYET YAĞINCA BELEDİYE GÖRSELLERİ SÖKMEK ZORUNDA KALDI

Büyük tepki toplayan Küçükçekmece Belediyesi'nin yenilediği çocuk parkı görseller, belediye ekipleri tarafından söküldü.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Belediyesi konuya ilişkin açıklama yaparak, "İstasyon Mahallesi'nde yapmış olduğumuz çocuk parkı tasarımında kullanılan tasarımla ilgili olarak sosyal medyada yapılan yorumları karşısında son derece üzgün olduğumuzu ve ifade edildiği şekilde bir maksadın asla olmadığını bir kez daha ifade etmek isteriz. Vatandaşlarımızın hassasiyeti bizlerin hassasiyetidir. Söz konusu parkı kaldırdık ve tasarımını değiştiriyoruz. En kısa zamanda çocuklarımızın yeni parkına kavuşacağı sözünü veriyoruz. Bizim için Küçükçekmecelilerin mutluluğundan ve duygularından daha öte bir şey olamaz" ifadelerine yer verildi.