DGS ek tercih kılavuzu 2020! DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ek tercih taban puanlar boş kontenjanlar!

2020 DGS ek tercih kılavuzu öğrenciler tarafından sorgulanıyor. DGS ek tercihleri alınmaya başlandı ve DGS ek tercih nasıl yapılır sorusuna yanıt aranıyor. DGS ek tercih taban puanlar boş kontenjanlar arama motorlarında sorgulanıyor. Dikey Geçiş Sınavı ile 2 yıllık üniversite mezunları 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabiliyor. İlk tercih döneminin sona ermesinin ardından gözler ek tercihlere çevrilmişti. Ek tercihler de alınmaya başlandı. Peki, DGS ek tercih taban puanlar boş kontenjanlar nasıl?

Giriş Tarihi 05 Kasım 2020, 10:39 Güncelleme 05 Kasım 2020, 10:39
DGS ek tercih kılavuzu 2020! DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ek tercih taban puanlar boş kontenjanlar!

İÇİNDEKİLER

DGS ek tercih kılavuzu 2020! DGS ek tercih nasıl yapılır? DGS ek tercih taban puanlar boş kontenjanlar öğrenciler tarafından sorgulanıyor. 2 yıllık ön lisans bölümü mezunlarının 4 yıllık lisans bölümlerine geçmesi için girmesi gerekli olan DGS ek tercih dönemi başladı. Tercihlerin başlamasıyla birlikte DGS ek tercih taban puanlar boş kontenjanlar araştırılıyor.

DGS EK TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, 2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih işlemlerinin başladığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli DGS adaylarımız, 2020-DGS ek tercih işlemleri başlamıştır. Tercihlerinizi 5-11 Kasım tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" dedi.

ÖSYM'nin internet sitesindeki açıklamada ise, 2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı ek tercih işlemlerinin 05 - 11 Kasım tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Ek tercih işlemlerinin, 11 Kasım saat 23.59'da sona ereceği kaydedilerek, "Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 05 Kasım 2020 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır. Ek yerleştirme işleminde, 2020-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır" denildi.

DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

2020-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 5-11 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Ek yerleştirme işleminde, 2020-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2020-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2020-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ÖSYM'nin internet sayfasından yayımlanmıştır. 2020- DGS Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır.

2020-DGS merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-DGS'ye girmiş ve 2020-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Tablo-1'de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2'ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.
b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.
c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

2020-DGS Ek Yerleştirmede, 2020-DGS Kılavuzu, 2020-DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olacaktır. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Adaylar, 2020-DGS yerleştirme sonucu oluşan en düşük puanlara aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.