İnci Okan kurtarıldı mı? İnci Okan kimdir? İnci Okan son durum nedir?

İnci Okan kimdir? İnci Okan kurtarıldı mı? İnci Okan son durum nedir sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. İzmir depreminin simge isimlerinden birisi olan İnci Okan isimli 16 yaşındaki bir genç kız ve köpeğini kurtarma çalışmalarında son gelindi. Anneannesinin endişeyle beklediği İnci Okan ve köpeği Fıstık saatlerce enkaz altında mahsur kalmıştı. Peki, İnci Okan kurtarıldı mı?

Giriş Tarihi 31 Ekim 2020, 13:59 Güncelleme 31 Ekim 2020, 13:59
İnci Okan kurtarıldı mı? İnci Okan kimdir? İnci Okan son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

İnci Okan kurtarıldı mı? İnci Okan kimdir? İnci Okan son durum nedir? İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında enkaz altında mahsur kalan 16 yaşındaki İnci Okan'dan saatlerdir mutlu haber bekleniyordu. İnci Okan için kurtarma ekipleri seferber oldu. Peki, İnci Okan kurtarıldı mı? İnci Okan kimdir?

İNCİ OKAN KİMDİR?

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Rıza Bey Apartmanı enkazından 16 yaşındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet, yaklaşık 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar açıkları olan depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Deprem sonrası Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz'ın yanında bulunan İnci Okan'dan sevindirici haber geldi.

Buse ve ailesinin ardından 16 yaşındaki İnci Okan da arama kurtarma ekiplerinin çabası sonucu 17 saat sonra çıkarıldı. Okan'ın yaralı olarak çıkarılması yakınlarını ve çevredeki vatandaşları sevindirdi.

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda da arama kurtarma ekipleri, başarılarına devam ediyor.

Son 1,5 saatte Fadime Tolu ve Gülçin Aykut Soydan'ın ardından Hülya Özmet de yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Özmet, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine götürüldü.