Bekir Pakdemirli'nin enkaz altında kalan Buse ile telefon konuşmasına tüm Türkiye şahit olmuştu! Buse'den yeni haber geldi...

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından enkaz altında kalan Buse'ye önce telefonla ulaşılmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de konuştuğu Buse'ye arama kurtarma ekipleri ulaştı. Buse'nin enkaz altından çıkarma çalışmaları devam ediyor.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2020, 21:42 Güncelleme 31 Ekim 2020, 00:01
Bekir Pakdemirli’nin enkaz altında kalan Buse ile telefon konuşmasına tüm Türkiye şahit olmuştu! Buse’den yeni haber geldi...

İÇİNDEKİLER

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında kalan 1 çocuk ve 2 yetişkin ile telefon ile iletişim kuruldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, enkaz altındaki kişiyle telefonda konuşup sakinleştirdi.

Vatandaş ile telefonda konuşan Bakan Pakdemirli, 'Biraz sakin ol. İnşallah sana ulaşacağız' dedi.

Herhangi bir gürültü duyup duymadığını soran Bakan Pakdemirli, telefon görüşmesinde 'Ayaklarının ucunda bir gürültü duyuyorsun' deyip vatandaşla diyaloğunu sürdürdü.

Bakan Pakdemirli ile telefonda konuşan Buse, "Siz köpekleri salın, ben kedi sesi çıkarayım, beni bulurlar" dedi.

"KÖPEĞİ GÖRMÜŞ"

Buse'nin babaannesiyle telefonda görüşen arama kurtarma görevlisi, 'Köpeği görmüş' diye çevredekilere söyledi. O sırada ise yetkili telefonda 'Buse sakin ol' diye uyarılarda bulundu.

BEKİR PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Bakan Pakdemirli, Sahada Buse kızımızla konuştuk, ablasıyla konuştuk ona ulaştık. Yine Buse kızımızın yanında bir arkadaşı daha var İnci kızımız." açıklamasını yaptı.

BUSE'YE ULAŞILDI
İzmir'de enkaz altında ulaşılan Buse ve Günay'a ulaşıldı. Kurtarma ekipleri Buse ve Günay'ı kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Buse Hasyılmaz'ın nişanlısı Nurullah Yalçın da enkaz başında umutla bekledi. Nişanlısıyla telefonda görüştüğünü belirten Yalçın "İyi olduğunu söyledi. Şu anda sesleri duyuyor. Diş kontrolüne geldi. 2. katta. Annesi ve babasıyla beraber geldi" dedi.

İNSANLIKTAN NASİPSİZLER!

Öte yandan, Bakan Pakdemirli'nin moral vermek için yaptığı telefon konuşmasıyla alay edenlere sosyal medyadan tepkiler geldi. 'Medya adamı' isimli Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda, " Enkaz altındaki kız çocuğu: Siz köpekleri salın ben de kedi sesi çıkarayım. Tarım Bakanı: Çok iyi fikir Buse sen moralini yüksek tut. İnsanları izlerken ağlatan bu konuşmayla alay edenler siz insan değilsiniz Buse kızımız kurtarılmak üzere." ifadelerini kullandı.