Ünlü ekonomi profesörü Seyfettin Gürsel de dolandırıcılara 25 bin lirasını kaptırdı

Telefonla dolandırıcıların son kurbanı ekonomi uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel oldu. Gürsel, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılara 25 bin lirasını kaptırdı. Durumu anlayan Gürsel, savcılığa gidrek suç duyurusunda bulundu.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2020, 08:49 Güncelleme 28 Ekim 2020, 08:55
Ünlü ekonomi profesörü Seyfettin Gürsel de dolandırıcılara 25 bin lirasını kaptırdı

İÇİNDEKİLER

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel de tele-dolandırıcıların kurbanı oldu. Özel bir üniversitede görevli Prof. Dr. Gürsel'e (71), geçtiğimiz günlerde telefonla ulaşan tele-dolandırıcılar, bankadan aradığını söyleyerek hesap işletim ücreti olan bin 321 liranın iadesi için TC kimlik numarasını ve anne kızlık soyadını paylaşmasını istedi.

25 BİN LİRASINI KAPTIRDI
Tanınmış ekonomi profesörü de bilgilerini verdi. Daha sonra telefonuna mesaj olarak gelen şifreyi dolandırıcıya veren Prof. Gürsel'in telefonu kapandıktan 10 saniye sonra gerçek banka görevlisi, Gürsel'e ulaşarak dolandırılmaya çalışıldığını söyledi. İncelemede Gürsel'in hesabındaki paranın 25 bin lirasının başka hesaba aktarıldığı anlaşıldı. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.