Soğan dolması nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef Soğan dolması tarifi!

Dün akşamdan bu yana soğan dolması nasıl yapılır? Sorusunun cevabı merak edilerek gündemde sıkça araştırılıyor. TV8’in fenomen yarışması Masterchef Türkiye’nin son bölümünde yapılan soğan dolması izleyiciler tarafından oldukça ilgi gördü ve evlerinde denemek isteyenler tarifini araştırmaya başladı. İşte Pratik ve lezzetli Masterchef Soğan dolması tarifi…

Giriş Tarihi 11 Ekim 2020, 12:27 Güncelleme 11 Ekim 2020, 12:29
Soğan dolması nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli Masterchef Soğan dolması tarifi!

İÇİNDEKİLER

TV8'in akşam kuşağında yer alan MAsterchef Türkiye yarışmasında yine lezzetli yemekler yapıldı ve izleyiciler tariflerini araştırmaya başlandı. Pratik ve lezzetli Masterchef Soğan dolması tarifi arama motorları üzerinden sıkça sorgulananlar arasında yer aldı. Peki denemek isteyenler bu yemeği hangi püf noktalarla yapmalı? Soğan dolması nasıl yapılır? İşte bu güzel lezzetin tarifi…

PRATİK VE LEZZETLİ SOĞAN DOLMASI TARİFİ

Malzemeler
5 adet kuru soğan
3 su bardağı su (haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)

İç malzemesi:

1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 tablet Knorr tavuk bulyon

Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (kontrol edilip sonradan da sıcak su ilavesi yapılacak suyunu çektikce)

Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soyup bıçakla diklemesine bir yarısından keselim.
Bir çay kaşığı tuz eklediğimiz suya bırakalım.15-20 dk soğanlar yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan soğanları süzüp yapraklarına ayıralım.
İç harcı için; 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç, küçük küçük doğranmış soğan, domates ve maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, 1 er çay kaşığı kekik ve pul biber (karabiber de ekleyebilirsiniz), 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tablet Knorr bulyonu da rendeleyerek karışıma dahil edelim. Bulyonla dolmalarımız çok daha lezzetli bir hale gelecektir. Güzelce karıştıralım.
Yapraklarına ayırdığımız soğanların bir ucuna iç harcından koyup rulo şeklinde diğer ucuna kadar saralım.
Uygun bir tencereye dizelim.
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Üzerine küçük bir kapak ya da tabak kapatalım (dağılmamaları için). Yüksek ateşe koyalım. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım. Sık sık kontrol edelim. Gerekirse sıcak su ilavesi yapalım.
İyice piştikten sonra altını kapatıp 10-15 dk dinlendirelim.
Üzeri için tereyağı ve salça kızdırabilirsiniz. Afiyet olsun