Okullar ne zaman açılacak? Okullar Cumartesi (yarın) açılıyor mu? Cumartesi okul var mı?

Okullar Cumartesi açılıyor mu? Okullar ne zaman açılacak? 2020 – 2021 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim için geri sayım başladı. Yüzbinlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okullara gidecek ve sıralara oturacak. Yüz yüze eğitimde sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat edilecek. Öğrenciler ve veliler okullar ne zaman açılacak sorusuna yanıt arıyor. MEB tarafından yapılan açıklamada yüz yüze eğitimin başlama tarihi duyurulmuştu. Peki, okullar Cumartesi açılıyor mu? Cumartesi okul var mı?

Giriş Tarihi 09 Ekim 2020, 09:08 Güncelleme 09 Ekim 2020, 09:08
Okullar ne zaman açılacak? Okullar Cumartesi yarın açılıyor mu? Cumartesi okul var mı?

İÇİNDEKİLER

Okullar ne zaman açılacak? 2020 – 2021 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim için birçok sınıf eğitime başlayacak. Okula gitmenin velinin isteğine bağlı olduğu bu dönemde öğrenciler yeniden sıralara oturacak ve dersler yüz yüze yapılacak. Cumartesi günü de ders yapılacağına ilişkin açıklama yapılmıştı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Okullar Cumartesi açılıyor mu? Cumartesi okul var mı?

HANGİ SINIFLAR OKULA BAŞLAYACAK?

1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflar, ortaokul 8'inci sınıf, lise hazırlık ve 12'nci sınıflarla, köy okullarının tüm kademelerinde ve özel gereksinimli öğrencilerin tüm kademe ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitim başlayacak.

OKULLAR HAFTADA KAÇ GÜN OLACAK?

ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf ile ortaokul 8'inci sınıflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati (2 gün, 6 6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati (2 gün, 7 7 ) uygulanacak.

Lise hazırlık sınıfları ve 12'inci sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8 8) yapılacak.

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ayrıca ilkokullarda ve ortaokul 8'inci sınıflarda valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecek.

Okul öncesi eğitim kurumlarının tamamında ise haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak.

Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında dersler yüz yüze eğitimle verilecek.

İlkokul ve ortaokullarda Türkçe, hayat bilgisi, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil dersleri yüz yüze eğitim yoluyla yapılacak.

İmam hatip ortaokulu 8'inci sınıflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

Lise hazırlık sınıflarında ve 12'inci sınıflarda ise haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerden okul yönetimince belirlenenler yüz yüze eğitimle, bunların dışında kalanlar ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB tarafından yayımlanan duyuruda 12 Ekim Pazartesi günü okulların açılacağı belirtildi.

CUMARTESİ GÜNLERİ OKUL OLACAK MI?

12 Ekim Pazartesi günü okullarda başlayacak eğitimde öğrenciler haftada 2 gün okullarda olacak. Bakan Ziya Selçuk düzenlediği basın toplantısında " Cumartesi günü eğitim olacak mı" sorusuna okulların ihtiyaçlarına göre esneklik sağlanabilir" şeklinde cevap verdi. Açıklamasının devamında gerekirse okulların Cumartesi günü ders koyabileceğini ifade eden Bakan Selçuk, bu sürecin aşamalı olarak gerçekleşeceğini vurguladı.

NASIL ÖNLEMLER ALINACAK?

Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak.

Bu durum okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takip edilerek okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre bilgilendirme gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek.

Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.