Halil Sezai kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Sezai’ye darp olayından 13 yıl hapis istemi!

Halil Sezai kimdir, kaç yaşında, nereli? Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai hakkında 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi. Geçtiğimiz ay Tuzla’da yaşlı komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği görüntüleri ortaya çıkan şarkıcı Halil Sezai gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. İncir Reçeli isimli sinema filmiyle tanınan Halil Sezai birçok bilindik şarkıya da imza atmıştı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2020, 16:05 Güncelleme 09 Ekim 2020, 16:05
Halil Sezai kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Sezai’ye darp olayından 13 yıl hapis istemi!

İÇİNDEKİLER

Halil Sezai kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Sezai hakkında istenen hapis cezası belli oldu. Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği görüntüler ortaya çıkan ve tutuklanan şarkıcı Halil Sezai hakkında 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi. Peki, Halil Sezai kimdir? Halil Sezai kaç yaşında, nereli? İşte Halil Sezai hakkında merak edilen bilgiler!

HALİL SEZAİ KİMDİR?

Halil Sezai Paracıkoğlu, 16 Ağustos 1979 da Eskişehir'de doğdu. Babası eski bas gitarcı sonra da muhasebecilık yapmış, annesi Nurten Paracıkoğlu da öğretmenmiş.

Babasının ailesi Bulgaristan'ın Pazarcık ilinin Paracık köyünden olup, soyadı buradan gelmekteymiş. Mahallesindeki ilkokul ve orta okuldan sonra liseyi Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Halil Sezai Paracıklıoğlu, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı 2003 yılı Müzik Bölümü mezunudur.

Sinema ve tiyatro oyuncusu, şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir. İlk bestesini 15 yaşındayken yaptı. Halil Sezai Paracıkoğlu'nun en çok bilinen Şşarkıları, Paramparça, İsyan, Ağlamışız, Sen ve Ben, Olsun, Hayalimin Ortasında, Sonbahar, Seni Beklemek, Esme, Sevda Tanrıçası, Yanıma Gel, Aşk Yasak Ağlıyor, Fırtına, Bir Rüzgar Esti, Üşürken, İsyan ve İncir Reçeli filminde söylediği Duman şarkısıdır.

İlk albümü olan "Seni Beklerken", Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle 21 Kasım 2011′de yayınlandı. Ayrıca 2012 yılında "Seni Beklerken" adlı albümü ile büyük başarı yakalayan sanatçının bir anda sosyal medyada en çok konuşulan isim haline gelmişti. "Seni Beklerken" albümünde Paramparça, Fırtına, Sonbahar, İsyan, Duman, Sevda Tanrıçası, Yanıma Gel gibi söz ve müziklerin birçoğu kendine ait olan eserleri yer almaktadır.

Halil Sezai Paracıkoğlu, 2014 yılında yapımcılığını yaptığı "Çilek" adlı sinema filminde İlker Aksum, Azra Akın, Bülent Şakrak, Selen Öztürk ile kendisi de başrolde oynadı.

2014 yılında yapımcılığını Necati Akpınar'ın üstlendiği "İncir Reçeli 2" adlı sinema filminde Sinan Çalışkanoğlu, Şafak Pekdemir, Ahmet Uz, Selim Akgülile birlikte oynamıştır.

Halil Sezai; imam rolünde 2015 yılında yönetmenliğini İlker Ayrık'ın yaptığı "Yapışık Kardeşler" sinema filminde İlker Ayrık, Hakan Bulut, Suzan Kardeş,Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış, Bülent Şakrak,Yasemin Çonka, Şebnem Bamsey, Gül Fakı ve İvana Sert ile beraber oynadı.

23 Ağustos 2015 tarihinde Halil Sezai ile bir enerji şirketinde yönetici asistanı olan Zehra Kaya Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde evlendi. Çift, nikahın ardından anlaşmazlıklar baş gösterince 15 gün sonra anlaşmalı olarak tek celsede boşandı.