Hangi liseler açılacak? Anadolu Fen liseleri ne zaman açılacak? 5 Ekim tüm liseler açılıyor mu?

Hangi liseler açılacak? Anadolu Fen liseleri ne zaman açılacak? 5 Ekim liseler açılıyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazının ardından liselerde eğitimin başlayacağı kesinleşti. Bazı okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Milyonlarca lise öğrencisini ve ailesini yakından ilgilendiren gelişmede detaylar da belli oldu. Peki, hangi liseler okula başlayacak? Hangi liseler açılacak? Yüz yüze eğitim süreci ders saati 30 dakika olarak belirlendi. Öğle arası 45 dakika, tenefüsler de 10 dakika olarak uygulanacak. Peki, hangi liseler açılacak? 5 Ekim liseler açılıyor mu? Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek. Yüz yüze eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim de uygulanacak. İşte hangi liseler okula başlayacak sorusunun yanıtı ve okula gidecek liselerin listesi!

Giriş Tarihi 04 Ekim 2020, 10:59 Güncelleme 04 Ekim 2020, 10:59
Hangi liseler açılacak? Anadolu Fen liseleri ne zaman açılacak? 5 Ekim tüm liseler açılıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Hangi liseler okula başlayacak? Liseler açılıyor mu? Anadolu liseleri ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullara gönderilen yazının ardından lise öğrencileri okulların ne zaman açılacağını araştırıyor. Liseler ne zaman açılacak sorusuna yanıt aranıyor. Bilindiği üzere yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinde 1. sınıflar için başlamıştı. Yüz yüze eğitim kademeli olarak başlatılacak. Peki, hangi liseler okula başlayacak? Anadolu liseleri ne zaman açılacak? İşte açılacak okullar listesi!

LİSELER AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 28 Eylül'de eğitim/staj uygulamalarının başlandığı mesleki ve teknik liselerde yüz yüze eğitimin 5 Ekim'de başlayacağını ilgili kurumlara bildirdi.

HANGİ LİSELER OKULA BAŞLAYACAK?

Bakan Ziya Selçuk'un ilgili kurumlara gönderdiği yazıda, "5 Ekim 2020 tarihinden itibaren de Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır" denildi.

DERSLER 30 DAKİKA OLACAK

Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak. Bu durum okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takip edilerek okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre bilgilendirme gerçekleştirilecek. Yüz yüze eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek. Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ NEDİR?

Nüfusun ve öğrencinin az olduğu yerlerde Anadolu lisesi, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan liselere çok programlı lise olarak adlandırılmaktadır. Çok programlı liseler geçtiğimiz senelerde çıkan yasa itibariyle Çok Programlı Anadolu Lisesi ismi ile eğitim öğretim hayatına devam ediyor.

LİSE TÜRLERİ NELERDİR?

1- Açık Öğretim Kurumları

2- Anadolu İmam Hatip Liseleri

3- Anadolu Liseleri

4- Çok Programlı Anadolu Liseleri

5- Fen Liseleri

6- Mesleki Eğitim Merkezleri

7- Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri

8- Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri

9- Sosyal Bilimler Liseleri

DERSLER NASIL OLACAK?

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıflarındaki Mesleki Gelişim Atölyesi dersi EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıflarındaki Mesleki Gelişim Atölyesi dersi dışında kalan diğer meslek dersleri meslek.eba.gov.tr adresinde yayınlanan "Çerçeve Öğretim Programları" içinde yer alan haftalık ders çizelgesindeki süresi kadar yüz yüze yapılacaktır.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 10., 11. ve 12. Sınıflarında meslek.eba.gov.tr adresinde yayınlanan ders bilgi formlarındaki kazanımlara ait Başarım Ölçütlerinin "Bilgi" kısımları EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile "Beceri" kısımları ise yüz yüze verilecektir. Haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri alan zümre öğretmenlerince belirlenecektir.

Mesleki Eğitim Merkezlerinin tüm sınıf seviyelerinde; işletmelerde mesleki eğitim dersi dışında kalan tüm meslek dersleri EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.

Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin tüm sınıf seviyelerinde teorik dersler EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile uygulamalı dersler ise yüz yüze verilecektir.

Tüm okul türlerindeki seçmeli dersler EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.

Yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacaktır.

Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımlarının yüz yüze, bilişsel/teorik kazanımlarının ise uzaktan eğitim yoluyla verilmesi, yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal derslerinin süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecektir.

Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda gerekli rehberlik ve yönlendirme yapılması, okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takibinin yapılarak okulda gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"na göre gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

MEB YÜZ YÜZE EĞİTİM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ