Acun Ilıcalı Şehrazat kavgası! Şehrazat kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Şehrazat kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Acun Ilıcalı Şehrazat arasında süren polemiklerde tansiyon yükseldi. Şehrazat, uçak alan Acun Ilıcalı'ya telif haklarını ödemediği için "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" sözleriyle ateş püskürmüştü. Ilıcalı da bu sözlerin ardından mahkemeye gideceklerini duyurdu. Peki, Şehrazat kimdir? Şehrazat kaç yaşında? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Giriş Tarihi 30 Eylül 2020, 13:02 Güncelleme 30 Eylül 2020, 13:02
Acun Ilıcalı Şehrazat kavgası! Şehrazat kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İÇİNDEKİLER

Şehrazat kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Sosyal medyada Acun Ilıcalı Şehrazat kavgası devam ediyor. Söz ve müzik yazarı Şehrazat, Acun Ilıcalı'ya telif nedeniyle tepki göstermeye devam ediyor. Acun Ilıcalı'nın uçak aldığını öğrenen söz yazarı ve besteci Şehrazat, Acun'u emek hırsızlığıyla suçlayıp "Uçağını almadan bizim şu telifleri ödeseydi terbiyesiz. Haram zıkkım olsun." ifadelerini kullandı. Bu sözlere Acun Ilıcalı da sert tepki gösterdi. Peki, Şehrazat kimdir, kaç yaşında?

ŞEHRAZAT KİMDİR?

Söz yazarı, besteci, yapımcı, şarkıcı ve daha birço kimliği ile tanınan, Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Fransızca'yı da çok iyi düzeyde bilen Şehrazat, dokuz yıl Beyrut'ta yaşadığı için Arapça'yı da iyi düzeyde konuşabilmektedir.

Babası Türkiye'nin ilk madencilerinden, Maden Kralı lakablı iş adamı Siham Kemali Söylemezoğlu olan Şehrazat'ın Dedesi Harbiye Nazırı Süleyman Şefik Paşa'dır. Halası Prenses Perizat Osmanoğlu'dur. Büyük amcalarından biri diplomat ve yazar olan Şehrazat'ın Anıtkabir ve Taşkışla'ya emek veren ünlü mimar Prof. Dr. Hamit Kemali Söylemezoğlu da Şehrazat'ın amcasıdır.

Annesi Sevinç Tevs ise Arnavutluk büyükelçisinin kızıdır ve Türkiye'ye caz müziğini getiren, ünü uluslararası medyaya taşınmış ilk Türk caz şarkıcısı olarak kabul edilen bir sanatçıdır, otoriteler tarafında 20. yüzyıl müzik dünyasının en mükemmel seslerinden biri olarak tanımlanmaktadır.

Şehrazat ile kuzen çocuğu olan Selçuk Gerede ise yönetmen ve senarist Canan Gerede ile evlenmiştir ve bu evlilikten kızları Bennu Gerede dünyaya gelmiştir. Yeğenleri arasında yazar ve diplomat Yüksel Söylemezoğlu, Turgay Şeren ve Hülya Koçyiğit de olan Şehrazat'ın anne ve baba tarafından bütün akrabaları, babası dâhil Galatasaray Lisesi mezunudur. Anneannesi tarafından Ebu Bekir'in soyundan gelen Şehrazat oldukça donanımlı ve soylu bir aileden gelmektedir.

Çocukluğunun büyük bir kısmını İzmir'de geçiren Şehrazat, daha iyi bir eğitim için ailesi tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gönderilip orada Choueifat Uluslararası İngiliz Koleji (International School of Choueifat) adlı okulda okutulmuş. 1970 yılında eğitimini tamamlayarak SABIS sistemini uygulayan kolejden Uluslararası Bakalorya ile mezun olmuştur.