Sevgiliye 'interpol' adı altında işkence!

İstanbul'da kendisini devletin üst düzey kurumunda görevli personel gibi tanıtan Volkan D., yalanlarını ortaya çıkaran sevgilisi Vildan Ç.'yi eve kilitleyip işkence yaptı. Sözde İnterpol Başkan Yardımcısıymış gibi adına kimlik düzenleyen, her buluşmada çakar lambalı farklı lüks araç kullanan, kendi sesini montajla eklediği devlet büyüklerine ait konuşmaları, videoları dinleten, Suriye'de çekilmiş gibi askeri kamuflajlı fotoğraflar paylaşan ve hatta 'Eğer şehit olursam...' diye başlayan vasiyetler bile bırakan Volkan D.'nin elinden kurtulmayı başaran genç kadın soluğu savcılıkta aldı. Vildan Ç., darp nedeniyle korkup kaçmaya çalıştığı sırada, tabancayı ağzına sokup ölümle tehdit edildiğini de belirtti. Suçlamaları kabul etmeyen Volkan D. hakkında, 'şantaj', 'tehdit', 'kamu görevini usulsüz üstlenme' ve 'yaralama' suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2020, 15:30 Güncelleme 27 Eylül 2020, 15:30
Sevgiliye ’interpol’ adı altında işkence!

İÇİNDEKİLER

KENDİSİNE ÖNEMLİ BİRİ SÜSÜ VERDİ

İddialara göre Vildan Ç. adlı genç kadın, Volkan D. ile bir ilişkiye başladı. Yaşanan ilişki sırasında genç adam, her buluşmaya farklı lüks arabalarla gelip genç kadını üst düzey devlet görevlisi olduğuna inandırmaya çalışıyor, tanınmamak için bu lüks arabaları devletin kendisine verdiğini söyleyerek önemli adam rolüne bürünüyordu. Bu arabalarda emniyet görevlilerinin kullandığı çakar diye tabir edilen eşyanın ve sirenlerin bulunduran genç adam, il il gezerek devlet büyükleri ile görüştüğünü ileri sürüyordu.

AYRILMAK İSTEYEN SEVGİLİSİNİ EVE KİLİTLEYİP, DARP ETTİ

Genç kadın birkaç ay geçtikten sonra Volkan'ın yalanlarını yakalamaya başladı ve Volkan D.'den ayrılmak istedi. İddiaya göre, Vildan Ç. Eyüp' te bulunan adresindeyken durumu erkek arkadaşına söylediğindeyse büyük bir tepkiyle karşılaştı. Gördüğü darp nedeniyle ağzından kan gelen genç kadın, korkup bağırmaya başladığında ise genç adam tabancayı ağzına sokup 'Sus bağırma, seni de öldürürüm kendimi de öldürürüm' şeklinde tehditte bulunmaya başladı.

SAHTE SES KAYITLARI VİDEO VE FOTOĞRAFLAR

Sevgilisinin evinden kaçarak kurtulan genç kadın soluğu savcılıkta aldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan genç kadın, Volkan D.'den şikâyetçi oldu. Savcılıkça başlatılan soruşturmada ikametinde arama yapılan şüphelinin bilgisayarında devlet büyüklerine ait ses kayıtları olduğu, sanki bu kişilerin kendisiyle muhabbet ediyormuş gibi yeniden düzenlendiği belirlendi. Bazı video kayıtlarında ise şahsın kendi görüntüsünü kayıtların içine yerleştirdiği ortaya çıktı.

Genç kadın, Volkan D. tarafından kendisine gönderilen mesajların da çıktılarını savcılığa delil olarak sundu. Genç adam tarafından gönderilen mesajlarda devlet işlerini yapıyormuş gibi videolar, ses kayıtları ve görüntüler gönderildiği, 'Eğer şehit olursam' şeklinde vasiyetlerde bulunduğu belirlendi. Kendisini Interpol başkan yardımcısı olarak tanıtıp düzenlenen fotoğraflarda Suriye ülkesinde asker giyinimli şahıslarla bir tankın önünde fotoğrafının bulunduğu ve Tell Abiyat konumlu İslam'ın son ordusu yazılı askeri araç ve askerlerin yanında bulunuyormuş gibi fotoğrafları bulundu.

İFTİRAYA MARUZ KALDIM

Yürütülen soruşturmada ifadesine başvurulan Volkan D., "Biz evlenecektik, sevgiliydik. Ona bir ev aldım. Bulunan videolar ve fotoğrafları internetten indirdik. Benim bulunduğum fotoğraflar da gerçektir. Ben kimseyi tehdit etmedim ve ağzına silah sokmadım, biz evlenme sürecindeyken Vildan'ın her şeyi bırakıp gitmesi beni yordu, benim ondan tek talebim eğer olmuyorsa sana verdiklerimizi bize geri ver demekti, ben kendisinden paramı istedikten sonra böyle çirkefleşmeye başladı" dedi.

TUTUKLANDI

İfadesi ardından savcılık tarafından Volkan D., tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme genç adamın Vildan'a gönderdiği silah fotoğrafı ve altına yazdığı, "Umarım beni anladığında geç olmaz" şeklinde mesaj nedeniyle genç kadının korunmasına karar verdi.

DAVA AÇILDI

Yürütülen soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından Volkan D. hakkında iddianame tamamland

Tutkun Bey Yönetici, [27.09.20 15:00]
ı. Hazırlanan iddianamede genç adamın 'Şantaj', 'tehdit', 'kamu görevini usulsüz üstlenme' ve 'yaralama' suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.