Neslican Tay’ın hayatı film olacak! Neslican Tay kimdir? Neslican Tay ne kanseriydi?

Ölümüyle Türkiye’yi gözyaşlarına boğan genç Neslican Tay’ın mücadelesi beyazperdeye taşınıyor. Kanserle mücadelesiyle tüm Türkiye’ye örnek olan Neslican Tay, geçen yıl Eylül ayında hayatını kaybetmişti. ‘Demir Kadın’ lakaplı Tay’ın hayatı Ceylan Yapım, K.A Yapım ve Cns Production tarafından film yapılacak. Neslican’ı ünlü oyuncu Neslihan Atagül’ün canlandırması bekleniyor. Peki, Neslican Tay kimdir? Neslican Tay ne kanseriydi? İşte yanıtı…

Giriş Tarihi 22 Eylül 2020, 10:58 Güncelleme 22 Eylül 2020, 10:58
Neslican Tay’ın hayatı film olacak! Neslican Tay kimdir? Neslican Tay ne kanseriydi?

İÇİNDEKİLER

Neslican Tay kimdir? Neslican Tay ne kanseriydi? Geçen yıl Eylül ayında hayatını kaybeden ve kansere karşı verdiği mücadele ile tüm Türkiye'ye örnek olan Neslican Tay'ın hayatı film oluyor. Filmde ünlü oyuncu Neslihan Atagül'e başrol teklif edildiği belirtiliyor. Bu gelişmenin ardından Neslican Tay kimdir sorusu yeniden gündem oldu.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu. Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyordu. 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine 'Demir Kadın' diyen Neslican Tay, verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana umut olmuştu. Neslican Tay 20 Eylül Cuma günü yaşamını yitirdi.

Hastalığı nedeniyle okula ara vermek zorunda kalan Neslican Tay, kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek istedi ve her şeye rağmen üniversite sınavına girdi, Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi almaya başladı.

Bacağında oluşan tümör nedeniyle 2018 yılında bir bacağını kaybetti. 4. kez kanserle mücadele etmeye başlamış ve bu sürece sosyal medyadan tüm sevenlerini dahil etmişti. Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde yaşayan Neslican Tay, kanser hastası olduğunu öğrendikten sonra, diğer kanser hastalarına umut oldu.

Sosyal medya hesabından tedavi sürecini ve yaşadıklarını anbean anlattı. Kısa sürede takipçi sayısı 800 bini aştı.