Ali Altınbaş neden gözaltına alındı? Ali Altınbaş kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ali Altınbaş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Ali Altınbaş gözaltına alındı. Altı ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yürütülen soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonun ardından Ali Altınbaş'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Peki, Ali Altınbaş neden gözaltına alındı? Ali Altınbaş kimdir? 60 kişinin yakalanması için başlatılan operasyonlarda aralarında ünlü iş adamları Ali Altınbaş ve Sofu Altınbaş'ın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Peki, Ali Altınbaş kimdir? Yanıtı haberimizde...

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 09:44 Güncelleme 23 Eylül 2020, 09:44
Ali Altınbaş neden gözaltına alındı? Ali Altınbaş kimdir, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Ali Altınbaş neden gözaltına alındı? Ali Altınbaş kimdir, kaç yaşında nereli? Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş'ın gözaltına alındığı öğrenildi. Bu gelişmenin ardından Ali Altınbaş kimdir sorusuna yanıt aranıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyonun ardından Ali Altınbaş gözaltına alındı.

ALİ ALTINBAŞ KİMDİR?

Altınbaş aile üyelerinin en büyüğü olan Ali Altınbaş, Holding'in kuruluş süresi boyunca birçok başarılı işe imza atmasının ardından, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu'na Onursal Başkanlık yapmaktadır. Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Ali Altınbaş, aynı zamanda Onsa Rafineri, Alpet gibi Altınbaş Holding bünyesindeki şirketlerin Yönetim Kurulu'nda ve Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nda yer almaktadır.

ALİ ALTINBAŞ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak, Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarına yönelik 6 ay boyunca yapılan çalışmalar kapsamında; gerçekte var olmayan ve faal halde bulunmayan gemi, yat ve benzeri deniz araçlarına usulsüz yöntemlerle akaryakıt alan ve bu akaryakıt üzerinden haksız kazanç elde ederek, 21 milyon vergi kaçırıldığını tespit etti. Konu ile ilgili 60 şüpheli tespit edilerek 12 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Yapılan operasyon kapsamında 35 kişi gözaltına alındığı, kalan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdüğü öğrenildi.

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ve Sofu Altınbaş da operasyon kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınan Altınbaşların, emniyetteki işlemleri sürüyor. Sofu Altınbaş'ın, sağlık problemleri nedeni ile serbest bırakılması bekleniyor.