Son dakika: Türkiye ve Rusya’dan flaş S-400 kararı: Tarih belli oldu

Rus haber ajansı Interfax'ın son dakika olarak duyurduğu haberde, Rusya ile Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemi için gelecek yıl bir anlaşma imzalayacağı aktarıldı. Rus devletine bağlı çalışan Rostec'in başkanı Sergei Chemezov, iki ülkenin yeni S-400'ler için anlaşmaya imza atacağını söyledi.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2020, 13:19 Güncelleme 23 Ağustos 2020, 13:19
Son dakika: Türkiye ve Rusya’dan flaş S-400 kararı: Tarih belli oldu

İÇİNDEKİLER

Rusya'ya ait silah sanayi şirketi Rostec'in başkanı Sergei Chemezov Türkiye ile Rusya arasında S-400 anlaşmasına dair açıklamalarda bulundu.

Geçen yıllarda ABD ile Türkiye arasında gerginliğe sebep olan S-400 füze savunma sistemi ile ilgili açıklama yapan Chemezov, haber ajansı Interfax'a konuştu.

GELECEK YIL İÇİN

Chemezov, Rusya ile Türkiye'nin yeni S-400 sistemlerinin alımı için bir anlaşma imzalamaya hazır olduğunu duyurdu. Rus bürokrat, yeni parti S-400'lerin gelecek yıl Türkiye'ye gönderilebileceğini de belirtti.

Türkiye geçen yıl Rusya'dan füze savunma sistemi satın almış ve bu hamle Ankara-Washington hattında ciddi bir gerilime sebep olmuştu. ABD, Türkiye'yi F-35 savaş jeti programından çıkarırken, yaptırım uygulanabileceği tehdidinde bulunmuştu.