YDUS tercihleri nasıl yapılır? YDUS nedir? ÖSYM kılavuz yayınladı!

ÖSYM’den yeni bir duyuru geldi ve YDUS tercihleri nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. YDUS Kadın Hastalıkları ve Doğum tercihlerini alacağını duyuran ÖSYM heyecan yarattı ve adaylar bilgileri araştırmaya başladı. Tercihlerin alınacağı kılavuz da adayların erişimine açıldı. Peki YDUS nedir, başvuru şartları nelerdir? Tercih tarihleri nasıl belirlendi? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2020, 13:49 Güncelleme 13 Ağustos 2020, 13:49
YDUS tercihleri nasıl yapılır? YDUS nedir? ÖSYM kılavuz yayınladı!

İÇİNDEKİLER

ÖSYM bugün Kadın Hastalıkları ve Doğum alanı için 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Kılavuz bilgilerini de paylaşarak son tarihin ne zaman olduğunu da belirledi. Adaylar YDUS tercihleri nasıl yapılır? Sorusuna yanıt arıyor. YDUS tercihleri ile ilgili tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

2019-YDUS: KILAVUZ VE BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YDUS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?


Kadın Hastalıkları ve Doğum alanı için 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) tercih işlemleri 13 - 18 Ağustos 2020 tarihleri arasında bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden internet aracılığıyla alınacaktır.
Yerleştirme, 2019-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır.

YDUS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Durumları aşağıdaki maddelere uyan adaylar 2019-YDUS'a başvurabilirler;
a) Sınavın yapılacağı ana dalda uzman unvanını almış olmak (Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için özel mevzuatındaki hükümler saklıdır.)
b) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (YDUS) yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.

YDUS NEDİR?

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ve 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY) (http://tuk.saglik.gov.tr/mevzuat.html) uyarınca, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yan dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar ile 1219 sayılı Kanunun Ek 14. maddesinin 2. fıkrası hükmünce, bu Kanunun Ek-1 sayılı çizelgesinin 3. sütununda uzmanlık eğitimini kısa süreli olarak yapabilecekleri belirlenen uzmanlar arasından ana dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Yarışma esaslarına dayanan Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), mesleki bilgi üzerine yapılır. Sınavın amacı uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.