DGS soru ve cevapları yayınlandı! ÖSYM-Dikey Geçiş Sınavı Soru kitapçığı ve cevap anahtarı!

Merakla ve heyecanla beklenen DGS soru ve cevapları yayınlandı. Binlerce aday iki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla çıkarmak için dün ÖSYM’nin düzenlediği 2020 DGS sınavına katıldı. Hemen sonrasında ise gözler ÖSYM’ye çevrildi, DGS soru ve cevaplarını ne zaman açıklayacağı araştırılmaya başlandı. ÖSYM-Dikey Geçiş Sınavı Soru kitapçığı ve cevap anahtarını adayların erişimine açtı.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2020, 11:45 Güncelleme 10 Ağustos 2020, 11:45
DGS soru ve cevapları yayınlandı! ÖSYM-Dikey Geçiş Sınavı Soru kitapçığı ve cevap anahtarı!

İÇİNDEKİLER

DGS soru ve cevaplarının yayınlanmasıyla birlikte adaylar DGS puan hesaplama işlemini yapmaya başladı. DGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı ile verdikleri yanıtları kontrol ederek puanlarını anlamaya çalışan adaylar DGS puan hesaplamasıyla ilgili araştırmalara da başladı. Peki ÖSYM, 2020 DGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak, adaylara duyurdu mu? İşte merak edilenler…

DİKEY GEÇİŞ SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2020-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2020-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre 09 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.
Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM'nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

2020 DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.
DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS'ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS'ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.