LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? MEB-2020 LGS yerleştirme sonuç tarihi!

Milyonlarca öğrenci liseye geçişte zorunlu olan LGS tercih sonuçlarını merak ediyor ve gündemde sıkça araştırıyor. Peki LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 20 Haziran’da öğrenciler ter dökmüş ve istediği lisede eğitim görebilmenin hayali için bütün bir sene de çabalamıştı. MEB-2020 LGS yerleştirme sonuç tarihi belli oldu mu? Sonuçlar nereden ve nasıl öğrenilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarih verdi mi?

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2020, 10:38 Güncelleme 04 Ağustos 2020, 10:38
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? MEB-2020 LGS yerleştirme sonuç tarihi!

İÇİNDEKİLER

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tamamlandı ve sonrasında 29 Temmuz'a kadar tercih işlemleri de yapıldı. Şimdi ise LGS tercih sonuçları merak ediliyor. Hayalini kurduğu lisede eğitim görüp göremeyeceklerini merak ederek gündemde sıkça sorgulamaya başlayan öğrenciler LGS yerleştirme sonuçlarını nasıl ve ne zaman öğrenebilecek? İşte MEB'in her yıl düzenlediği liseleri geçiş sınavı hakkında bilgiler…

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

10 Ağustos tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar açıklanacak.

LGS NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ilanı 17 Ağustos 2020'de belli olacak. 2. nakil sonuçlarının ilanı 24 Ağustos 2020'de olacak.

NAKİL TARİHLERİ NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 17 Ağustos 2020 ve 24 Ağustos 2020 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

Lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 17 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2. nakil başvuruları 17 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar 24 Ağustos'ta duyurulacak.

24-26 Ağustos tarihleri aralığında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması işlemi gerçekleştirilecek.