Elazığ'ın Aladikme köyünde çıkan yangında 400 dekar alan zarar gördü

Elazığ'ın Aladikme köyünde elektrik direğinden çıkan kıvılcım nedeniyle çıkan yangında 400 dekar kuru ot arazisi alan ile 500'e yakın çeşitli meyve ağacı ve bahçelerin sulama sistemlerinde zarar oluştu.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020, 23:26 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 23:26
Elazığ’ın Aladikme köyünde çıkan yangında 400 dekar alan zarar gördü

İÇİNDEKİLER

Elazığ'ın Aladikme köyünde elektrik direğinden çıkan kıvılcım nedeniyle çıkan yangında 400 dekar alanda zarar oluştu.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye gönderilen Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yangına müdahale etti.

3 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN SÖNDÜRÜLDÜ
Köylülerinde söndürme çalışmasına katıldığı yangın yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu söndürüldü. Ekipler, alandaki soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Yangında, 400 dekar kuru ot arazisi alan ile 500'e yakın çeşitli meyve ağacı ve bahçelerin sulama sistemlerinde zarar oluştu.

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz yaptığı açıklamada, her yıl elektrik direklerinden kaynaklı yangınları yaşadıklarını söyledi.

Arazide geçen hatların eski ve açık teller olduğunu ifade eden Zilayaz, şunları kaydetti:

"Her yıl köy sınırlarındaki araziden geçen elektrik direklerindeki kabloların şase yapması sonucu çıkan kıvılcımlar kuru otları tutuşturması sonucu yangın çıkıyor. Kapalı kablo sistemine geçilmeli eski hatlardan kaynaklanan bir sorun. Yetkili firmanın bir an önce bunu çözüme kavuşturması gerekiyor. Yangından hem köylüler hem da doğa zarar görüyor."