AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MEB-Açık öğretim lisesi 2. dönem sınav sonucu!

Gündemde çok fazla araştırılanlar arasında AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Sorusu yer alıyor. Lise eğitimini uzaktan okuyanlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sunduğu açık öğretim lisesi sınavlarına katılarak bitirmeye çalışıyor. Peki MEB-Açık öğretim lisesi 2. dönem sınav sonucu belli oldu mu? Bir yandan da AÖL 3. dönem kayıtlarının başlayıp başlamadığı merak ediliyor.işte tüm ayrıntılar…

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020, 18:25 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 18:25
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MEB-Açık öğretim lisesi 2. dönem sınav sonucu!

İÇİNDEKİLER

AÖL sınav sonuçları çok fazla merak ediliyor. Açık öğretim lisesi okuyanlar bir yandan da yeni kayıt dönemiyle ilgili bilgi almak istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) AÖL sınav ve kayıtlarıyla ilgili yeni, önemli bir duyuru yaptı. Peki binlerce öğrencinin merakla araştırdığı AÖL sonuçları hangi tarihte açıklanacak? AÖL 3. Dönem kayıt ve sınavlarıyla ilgili nasıl bir açıklama yapıldı. Ayrıntılar haberimizde…

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL 2. dönem sınav sonuçları 17 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçlar, AÖL'ün öğrenci girişi sayfası üzerinden öğrenilebilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası veya öğrenci numarası ile şifrelerini girerek sonuçları görüntüleyecekler.

2020-2021 KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

AÖL 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 24 Ağustos - 9 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

1. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncelleme işlemleri 28 Ağustos - 16 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak.

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistemle yapılan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı dönem sınavları ertelenmişti.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için bakanlık makamının, 7327427 sayı ve 02.06.2020 tarihli onayı doğrultusunda, Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olan öğrencilerimizden;

Açık öğretim lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olup 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış olanlara, daha önceki sınavlara girip girmediğine bakılmaksızın, 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı 3. Dönem (2019-3) sınavı için bir dönemde alabileceği ders kadar ders ataması yapılarak atanan bu derslerin kredileri verilecektir.

* Açık öğretim okullarında öğrenim gören örgün eğitim çağı dışına çıkmış öğrencilerin salgın döneminde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi, yeni eğitim öğretim yılı kayıtları ve yüz yüze eğitim uygulamalarının zamanında başlatılabilmesi için açık öğretim okullarının 3. dönem sınavları yapılmış kabul edilerek öğrencilerin 3. dönem kayıt yenilemeleri otomatik olarak yapılarak bir dönemde alabilecekleri toplam ders sayısı kadar ders atanacak ve otomatik olarak atanan bu derslerden öğrenciler başarılı sayılacaktır.

* Millî Eğitim Bakanlığının sunduğu bu imkândan; açık öğretim okullarında kayıtlı 3. dönem sınavlarına katılma şartını taşıyan yurt içi ve yurt dışındaki öğrenciler faydalanacaktır. Öğrencilerimiz, okullarının internet sayfalarından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.