Turizm ve Otel İşletmeciliği taban puanları başarı sıralaması 2020! Turizm ve Otelcilik kaç puan?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler üniversite taban puanlarına çevrildi. Tercih yapacak öğrenciler istedikleri bölümlerin taban puanlarını başarı sıralamasını sorguluyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başladı. Öğrenciler hangi bölümü ve üniversiteyi tercih edeceğini araştırıyor. Popüler bölümlerden birisi olan Turizm ve Otel İşletmeciliği taban puanları merak ediliyor. Peki, Turizm ve Otel İşletmeciliği taban puanları nasıl? 2020 Turizm ve Otel İşletmeciliği kaç puan? İşte yanıtı…

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2020, 12:55 Güncelleme 27 Temmuz 2020, 12:55
Turizm ve Otel İşletmeciliği taban puanları başarı sıralaması 2020! Turizm ve Otelcilik kaç puan?

İÇİNDEKİLER

Turizm ve Otel İşletmeciliği taban puanları başarı sıralaması 2020! Turizm ve Otel İşletmeciliği kaç puan? Üniversite puanını öğrenen ve üniversiteye girmek isteyen öğrenciler, istedikleri bölümlerin taban puanlarını sorguluyor. Öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih edeceği okullar için araştırma yapıyor. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler bölümlerin taban tavan puanlarına çevrildi. Peki, Turizm ve Otel İşletmeciliği taban puanları kaç? Öğrenciler YÖK Atlas tercih robotu ile geçtiğimiz yılki taban puanları öğrenebiliyor.

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TABAN PUANLARI BAŞARI SIRALAMASI

YÖK ATLAS tercih robotu üzerinden bölümlerin taban puanlarını görüntüleyebilir ve hangi üniversiteyi tercih edebileceğiniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

TURİZM VE OTELCİLİK TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacak ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, içinde bulunan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki karar şöyle bildirildi:"TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da 'bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla' 170'e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu, dünyada pek çok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de olağanüstü şartların yaşandığı bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinin bilinciyle, küresel salgının oluşturduğu durumun dünün kararları ile yönetilemeyeceğinin farkındadır. Görüldüğü üzere bu yılki sınav, bu yılki aday öğrencilerimiz için geçtiğimiz yıla ve gelecek yıllara oranla oldukça avantajlı bir sınav olarak formüle edilmiştir. Son olarak bu yıl gerçekleştirilecek olan sınavın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini başta aday öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."