15 Temmuz'da bombalanarak şehit olan PÖH Hakan Yorulmaz'ın babası: FETÖ'cüler hainliklerinden vazgeçmiş değiller

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki alçakça darbe girişimi esnasında Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit olan Hakan Yorulmaz’ın babası İsmail Yorulmaz, “FETÖ’cüler eğer bir gün fırsatını bulup da çıkarlarsa yarım kalan işlerini tekrar devam ettirecekler. Benim oğlum şehit oldu. Sırada kimlerin kanına girecekler, kimin ocağını söndürecekler onu Allah biliyor. Çünkü onlar hainliklerinden vazgeçmiş değiller” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2020, 15:27 Güncelleme 14 Temmuz 2020, 16:01
15 Temmuz’da bombalanarak şehit olan PÖH Hakan Yorulmaz’ın babası: FETÖ’cüler hainliklerinden vazgeçmiş değiller

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen hava saldırısında şehit olan özel harekat polisi Hakan Yorulmaz'ın babası İsmail ve annesi Hamide Yorulmaz, evlat acısını onun hatıralarını yaşatarak hafifletmeye çalışıyor.

Baba Yorulmaz her gün oğlunu kabrini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dua ediyor. 15 Temmuz sonrası yaşadığı duygularını anlatan baba İsmail Yorulmaz, her gün oğlunun kabrine gelerek Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiğini belirtti.



"DOĞUM GÜNÜNÜ MÜ ANAYIM YOKSA ŞEHADET YIL DÖNÜMÜNÜ MÜ?"

Oğlunun 15 Temmuz 1988 yılında bir cuma günü dünyaya geldiğini anlatan ve yine aynı doğduğu tarihte şehit düştüğünü ifade eden baba Yorulmaz, "7. ayın 15'inde bir Cuma günü 11.45'de dünyaya geldi şereflendirdi. Cenab-ı Allah bizleri sevindirdi. Fakat Rabbimin işlerinden sual olunmaz. Aynı 7. ayın 15'i Cuma günü yine 11.45'de saati saatine denk geliyor. Ben doğum gününü mü anayım yoksa şehadet yıl dönümünü mü anayım? Rabbimin hikmetinden sual olmaz" diye konuştu.



"FETÖ'CÜLER HAİNLİKLERİNDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLLER"

Oğlunun hatıralarıyla yaşadıklarını aktaran baba Yorulmaz, şöyle konuştu:

"FETÖ'cüler eğer bir gün fırsatını bulup da çıkarlarsa yarım kalan işlerini tekrar devam ettirecekler. Benim oğlum şehit oldu. Sırada kimlerin kanına girecekler, kimin ocağını söndürecekler onu Allah biliyor. Çünkü onlar hainliklerinden vazgeçmiş değiller. Devletimden istediğim şu, bu hainlikleri olan cezayı şu an devam ediyor sanırım Gölbaşı'nı bombalayan o hainler şu anda yargılanacaklar. İnternette okuduğum haberlere göre orayı bombalayan pilotlar 'işe döneceğiz' diye devlete başvurmuşlar. Bu cüret nereden geliyor? Biz bunları en ağır şekilde misli misli olmasını istiyoruz. Cenabı Allah ülkemize devletimize böyle bir olay yaşatmasın diyorum. Oğlumun hatıralarıyla yaşıyoruz."



"BU HAİN KALKIŞMAYI DEVLETİMİZ MİLLETİMİZ UNUTMASIN"

15 Temmuz'un unutulmamasını isteyen baba Yorulmaz, "Hain kalkışma olalı bu gün arifesindeyiz 4 yıl olacak. Bu 4 sene içerisinde biz acılarımızla baş başa kaldık. O gün ki kalkışmada olan hainlikleri ben bu mezar taşına da yazdırdım. Biz unutmadığımız gibi devletimizden de milletimizden de rica ediyorum kimse unutmasın. Eğer unutursak tekrar bu tarih tekerrürden ibarettir. Tekrar başımıza böyle bir olaylar gelebilir. Çünkü su uyur düşman uyumaz. Oğlumun hatıraları gözümün önünden gitmiyor ki. Oğlum şuradan çıkacak gelecek gibi hissediyorum ben. Biz her gün oğlumun acısıyla yaşıyoruz. 4 yıldır böyle. Allah bizlere sabırlar versin diğer şehit ailelerine sabırlar versin" şeklinde konuştu.