İstanbul’da PKK terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklandı!

İstanbul’da 9 PKK terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler hakkında yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Yakalanan şahıslardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sabah Gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç'ın özel haberi...

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2020, 10:23 Güncelleme 08 Temmuz 2020, 13:02
İstanbul’da PKK terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerden 5’i tutuklandı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, PKK/KCK–PYD/YPG terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, 30 Haziran günü Esenyurt İlçesinde Molotof kokteyli atılması olayı ile ilgili M.O. H.A., Ö.Y., S.K., R.D. ve G.G. isimli 6 şahıs, PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet gösteren silahlı örgüt mensuplarıyla irtibatlı/irtisatlı olduğu tespit edilen Z.A. isimli şahıs, Beyoğlu İlçesinde yolu araç trafiğine kapatarak korsan gösteri eylemi yapan R.A. ve R.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslardan 5'i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 şahıs hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

SABAH/ SEMA ALİM DALGIÇ