2020-2021 MEB okul kayıtları tarihi ne zaman? İlkokul, ortaokul ve lise kayıt günleri

Bu yıl eğitim ve öğretim corona virüsten dolayı uzaktan eğitim şeklinde devam etti. Mart ayından itibaren yüzyüze eğitim sona erdirildi, 18 Haziran’da ise okullar yaz tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim ve öğretim yılı takvimini yayınladı. Bu gelişmeyle birlikte 2020-2021 MEB okul kayıtları tarihi ne zaman? Sorusunun yanıtı da araştırılmaya başlandı. Özellikle veliler ilkokul, ortaokul ve lise kayıt günlerini sorguluyor. İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2020, 16:45 Güncelleme 08 Temmuz 2020, 16:45
2020-2021 MEB okul kayıtları tarihi ne zaman? İlkokul, ortaokul ve lise kayıt günleri

İÇİNDEKİLER

Çocuğum hangi okula gidecek? Sorgulaması gündemde sıkça yapılan araştırmalar arasında yer alıyor. Özellikle ilk kez kayıt yaptıracaklar ilk okul kayıt tarihleri merak ediliyor. 2020-2021 MEB okul kayıtları için araştırmalar sürüyor peki tarih verildi mi? Milyonlarca velinin ve öğrencilerin heyecanla beklediği 2020-2021 MEB okul kayıtları hakkındaki bilgiler haberimizde yer alıyor.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

2020-2021 eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.
Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI NASIL HESAPLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sayfası üzerinden okula başlama yaşı hesaplanabiliyor. Aşağıdaki linke tıklayarak doğum tarihini girdikten sonra kayıt durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

OKULA BAŞLAMA YAŞINI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İLKOKUL VE ORTAOKUL KAYITLARI NE ZAMAN?

İkokul 1'inci ve 5'inci sınıflara aday kayıtların yapılması ve okul öncesi eğitim kurumları için kayıtların başlama tarihi belli değil.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

Lise kayıtları LGS sonuçları adayların erişimine açıldıktan sonra başlayacak. LGS sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

TELAFİ EĞİTİM NE ZAMAN?

Telafi eğitimi okulların açılmasıyla birlikte yeni ders yılının ilk 3 haftasında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, şöyle konuştu:

"Ders zilimizi 31 Ağustos'ta çalacak, birinci dönemin ilk 3 haftasında ağırlıklı ve devamında yıl boyunca destekleme yetiştirme kurslarımızda olmak üzere telafi eğitimi yapacağız. Telafi, okulların açılmasıyla birlikte yeni ders yılının ilk 3 haftasında gerçekleştirilecek.