MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM sınav takvimi 2020 MSÜ sınav sonuçları geldi mi?

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 14 Haziran’da yapılan ve milyonlarca öğrencinin giriş yaptığı Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavının ardından öğrenciler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilmeye başlandı. Sınav sonuçlarında https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak ve adaylar T.C. Kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek. Peki, 2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Giriş Tarihi 29 Haziran 2020, 13:49 Güncelleme 29 Haziran 2020, 13:49
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM sınav takvimi 2020 MSÜ sınav sonuçları geldi mi?

İÇİNDEKİLER

2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MSÜ sınav sonuçları geldi mi? ÖSYM sınav takvimi sınavlara giren adaylar tarafından sorgulanmaya başlandı. 14 Haziran'da 81 ilde yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçları merakla bekleniyor. Sınava giren ve tercih yapan adaylar sınavda kaç puan aldığını merak ediyor. Peki, 2020 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanır? MSÜ sınav sonuçları geldi mi? İşte sınava dair merak edilen bilgiler!

MSÜ SORU CEVAPLARI YAYINLANDI

14 Haziran 2020 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2020-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u erişime açıldı. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

MSÜ SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sonuçları 7 Temmuz günü açıklanacak. T.C. Kimlik numarası ve şifrenizle https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçları öğrenebilirsiniz.