Kurban Bayramı ne zaman 2020? Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurbanlık fiyatları açıklandı!

İslam alemi için büyük önemi bulunan Kurban Bayramı ne zaman 2020? Müslümanlar dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı için hazırlıklara başlıyor ve kurbanlık fiyatlarını da araştırıyor. Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren Kurban Bayramı tatili kaç gün? Sorgulamaları da gündemde çok fazla yapılıyor. Diyanet takvimine göre bu tarih belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2020 kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Peki satışlar başladı mı? İşte merak edilen tüm bilgiler…

Giriş Tarihi 29 Haziran 2020, 16:08 Güncelleme 29 Haziran 2020, 16:08
Kurban Bayramı ne zaman 2020? Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurbanlık fiyatları açıklandı!

İÇİNDEKİLER

Kurban ibadeti vacip bir ibadettir ve Müslümanlar kesmekle yükümlüdür. Peki kurban ibadetinin yapıldığı 2020 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor ve kaç gün sürecek? Kurbanlık fiyatlarının da açıklanmasının ardından daha da heyecanlanan vatandaşlar hazırlıklarını yapmak istiyor. 2020 Diyanet takvimine bakıldığında Kurban Bayramı'nın hangi tarihte idrak edileceği belli oldu, tatilinin ise uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama geldi. 2020 kurbanlık fiyatları ile ilgili bilgiler de haberimizin içeriğinde yer alıyor.

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz 2020 tarihinde olacak. Kurban Bayramının 1. günü 31 Temmuz 2020 Cuma günüdür. Bu yıl Kurban Bayramı resmi açıklama yapılmamakla birlikte 4 gün tatil olması bekleniyor.
Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma
Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi



KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 takvimine göre 30 Temmuz'da Kurban Bayramı başlıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bazı illerimizde kurban pazar alanları kurulmaya başlandı. Kurban kesme ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatlarını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN SATIŞLARI BAŞLADI MI?

Türkiye'nin birçok bölgesinde Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Her yıl yüzlerce vatandaşın, kurban kesmek amacıyla yoğun talep gösterdiği Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda, kurbanlık satışı yapmak isteyenler için başvurular başladı. 30 Haziran'a kadar kurban satışı yapacak besicilerin, gerekli belgelerle, Yenimahalle Zabıta Merkez Karakol Amirliği'ne başvuru yapması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl 324'ü büyük çadır, 45'i küçük çadır olarak toplamda 369 çadır ile hizmet veren Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Alanı'nda, bu yıl pandemi sebebiyle yüzde 50 kapasiteyle hizmet verilecek. En fazla 150 çadır kurulacak alanda, hummalı çalışmalar da başladı. Alanda bir yandan temizlik bir yandan da alan düzenlemesi yapılarak çadır yerleri belirleniyor. Aydın'da Kurban Bayramı öncesi koç ve boğaların yanı sıra develerin de kurbanlık satışları yapılmaya başlandı. Fiyatları büyüklüğüne göre 12 ile 20 bin lira arasında değişen kurbanlık develer, Türkiye'nin her şehrine gönderiliyor.