Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? 2020 YKS ertelenecek mi? Bilim Kurulu kararları neler?

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilin Kurulu kararları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Korona virüs salgını nedeniyle önlemler ve salgının gidişatı hızla takip edilirken, Bilim Kurulu toplantısından çıkacak kararlar da merak ediliyor. Üniversite sınavına girecek milyonlarca kişi 2020 YKS ertelenecek mi sorusuna yanıt arıyor. İşte, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman sorusunun yanıtı!

Giriş Tarihi 24 Haziran 2020, 15:17 Güncelleme 24 Haziran 2020, 15:47
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? 2020 YKS ertelenecek mi? Bilim Kurulu kararları neler?

İÇİNDEKİLER

Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu kararları neler? 2020 YKS ertelenecek mi? Korona virüs vakalarında her gün yeni veriler açıklanırken, toplumdaki risk durumu da yakından takip ediliyor. Bilim Kurulu toplantılarında ise alınabilecek önlemler masaya yatırılıyor. Peki, bilim kurulu toplantısı ne zaman? Bilim kurulu kararları nelerdir? İşte detaylar…

YENİ KISITLAMALAR GELECEK Mİ?

Bakan Koca'nın, artan vakalar ve maske takma gibi temel tedbirlerdeki gevşemelerden dolayı yeni kısıtlama kararlarının alınıp alınmayacağı konusunda da açıklama yapması bekleniyor.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Dün yapılan 42 bin 982 testten 1268'i pozitif çıktı. Yaşamını yitiren 27 kişi ile toplam can kaybı 5 bin 1 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı da 162 bin 848'e yükseldi.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'DEN YKS AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Hüseyin Aygün, 'Yükseköğretim Kurumları Sınavının sorunsuz şekilde uygulanması için ilgili kurumlarla gerekli tüm tedbirleri alıyoruz' dedi.

ÖSYM Başkanı Hüseyin Aygün'den son dakika YKS açıklaması geldi. Aygün, 'Yükseköğretim Kurumları Sınavının sorunsuz şekilde uygulanması için ilgili kurumlarla gerekli tüm tedbirleri alıyoruz' açıklamasında bulundu.

ÖSYM'DEN COVID-19 AÇIKLAMASI

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) girecek adaylardan;

Kesin Covid-19 tanısı olan adaylar,
Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar,


Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar,
Covid-19'u düşündürecek şikâyetleri olan adaylar
Başkanlığımız tarafından sınav merkezlerinde hazır bulundurulan Yedek Sınav Binalarında ayrı sınav salonlarında sınava alınacaklardır.

Bu durumdaki adayların, durumlarını ayrıntılı olarak anlatan ekteki Genel Amaçlı Dilekçe'yi doldurarak belgeleri ile birlikte yks2020@osym.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.