Sözleşmeli öğretmen sınav yerleri sorgulama! E-Devlet Sözleşmeli öğretmen sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmen sınav yerleri sorgulama! 20 bin sözleşmeli öğretmen sözlü sınav yerleri açıklandı. Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri için beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geldi. E-Devlet kapısından sorgulanabilecek sözleşmeli öğretmen sınav yerleri nasıl öğrenilir sorusuna yanıt aranıyor. Sözlü sınavlar, 6-25 Temmuz'da yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 28 Temmuz'da duyurulacak.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2020, 16:11 Güncelleme 22 Haziran 2020, 16:11
Sözleşmeli öğretmen sınav yerleri sorgulama! E-Devlet Sözleşmeli öğretmen sınav yerleri nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli öğretmen sınav yerleri sorgulama! E-Devlet sözleşmeli öğretmen sınav yerleri nasıl öğrenilir? E-Devlet ekranından sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri erişime açıldı. Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği yerlere haberimizde bulunan bağlantıya tıklayarak T.C. Kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. MEB tarafından belirlenen kadroya göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini, e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Sözlü sınavlar, 6-25 Temmuz'da yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 28 Temmuz'da duyurulacak.

Bu kapsamda sonuçlara itirazlar, 4-7 Ağustos'ta alınacak. Bu itirazların sonuçları 10 Ağustos'ta ilan edilecek.

Atama tercihleri 28-31 Ağustos'ta alınacak, atama sonuçları ise 1 Eylül'de açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SINAV YERLERİ SORGULA!

MÜLAKATLAR NASIL OLACAK?

Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

Adayların sözlü sınavda nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Adayların sözlü sınav merkezlerince alınan tedbirlere ve yayımlanan kurallara uymaları gerekmektedir.

Adayların sözlü sınava: çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat); kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihaz, kulaklık; kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlar; her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç); banka/kredi kartı vb. kartlar; cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar; her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat; kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıt, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar; pergel, açıölçer, cetvel, vb. araçlar; şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle girmeleri yasaktır.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.