Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 20-21 Haziran Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonu uygulanacak LGS sınavı ve vaka artışlarına göre cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı merak ediliyor. Bu kapsamda alınan bir kararın olup olmadığını merak eden milyonlar arama motorlarında "Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusu hakkında araştırma yapıyor. Peki, 20-21 Haziran Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? İşte konu hakkında derlediğimiz bilgiler...

Giriş Tarihi 18 Haziran 2020, 16:53 Güncelleme 18 Haziran 2020, 16:54
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 20-21 Haziran Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı var mı?

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu hakkındaki araştırmalar artış gösterdi. Vaka artışına göre yasak kararı alınıp alınmayacağını merak eden vatandaşlar konu hakkında yapılan resmi açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda çok araştırılan sorular arasında "20-21 Haziran Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı var mı?" sorusu bulunuyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

LGS'nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatlerinde istisnalar hariç 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

YKS'nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler" dedi

"Biz önümüzdeki dönemde bu anlamda genel anlamda sokağa çıkma kısıtlılığı ve yasağı gibi bir durumu düşünmüyoruz." diyen Bakan Koca, bu konunun Bilim Kurulunda gündeme gelmediğini vurguladı.

Bu normalleşme döneminde vaka sayısının pik yapması ve pikten sonra plato çizdiği, daha sonra aşağı düştüğüne işaret eden Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu düşme sonrası dünyanın birçok ülkesinde görüldüğü gibi dalgalanmalar olabilir. Bu dalgalanmalar tamamen bizim tedbirlere uyumumuzla doğru orantılı. Bu dalgalanma normal bir dalgalanma mı? Beklediğimizden fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun bütün Türkiye'de aynı oranda olmadığını, bazı bölgelerde özellikle Orta Anadolu Doğu ve Güneydoğu'da daha fazla olduğunu görüyoruz. İzmir gibi, İstanbul gibi bölgelerimizde daha az olduğunu görüyoruz. O nedenle bu anlamda genel bir durumdan öte bölgesel olduğunu biliyoruz. Bunun için de tedbirlere özellikle ısrarla uymamız gerektiğinin tekrar altını çiziyorum. Önümüzdeki dönemde bu anlamda bir sokağa çıkma yasağı gündemimizde olmadı."

TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELESİNDE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre; bugün 52 bin 901 test yapıldı, 1429 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 19 hasta vefat etti, 1261 kişi iyileşti.

Toplam test sayısı 2 milyon 773 bin 904, vaka sayısı 182 bin 727, vefat sayısı 4 bin 861 olarak kayıtlara geçti.