Kimlik ve ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Kimlik yenileme randevu nasıl alınır?

Milyonlarca vatandaşın en fazla merak ettiği konular arasında kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri yer alıyor. Henüz yenileme işlemini yapmamış olanlar ya da kaybedenler neler yapacaklarını gündemde sıkça araştırıyor. Peki kimlik ve ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Trafiğe çıkabilmek için zorunlu olan ehliyetin yenilenme işleminin yapılması önemlidir. T.C kimlik kartı da her koşulda yanınızda bulundurmanız gereken bir belge olduğundan yenileme işleminin aksatılmaması gerekir.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2020, 17:08 Güncelleme 12 Haziran 2020, 17:08
Kimlik ve ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Kimlik yenileme randevu nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri en çok sorgulanan bilgiler olarak öne çıkıyor. Kimlik yenileme işlemi için öncelikle randevu almak gerekiyor. Şu süreçte dışarı çıkmadan da kolayca kimlik yenileme randevusu almanız mümkün. Kimlik ve ehliyet yenileme son tarih ne zaman olarak belirlendi? Kimlik yenileme işlemi için gerekli şartlar ve ücret nedir? Tüm merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

KİMLİK YENİLEME SON TARİH NEDİR?

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek.

EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü daha önce yaptığı açıklamada ehliyet yenileme süresini 31 Aralık 2020 olarak duyurmuştu. Vatandaşların yoğun talep oluşturması nedeniyle bu tarih ertelendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ehliyet yenileme tarihi ile yaptığı açıklamada ehliyet yenileme son tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendiğini duyurdu. Yeni ehliyetler ilk defa 2016 yılında verilmeye başlanmıştı.

YENİ ÇİPLİ KİMLİK KARTI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yeni çipli kimlik kartı başvurusu, Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeden de oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Devlet'in sağladığı online randevu sistemiyle birlikte vatandaşlar kimlik kartı randevularını çok hızlı bir şekilde alabiliyorlar. Kimlik kartı randevusu nasıl alınır? Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Çağrı merkezinden, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki T.C.Kimlik Kartı Randevu Sisteminden rendevu alınarak yapılmaktadır.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Kimlik kartı bedeli; vergi dairesi müdürlüklerince, Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ya da anlaşmalı bankalar ve PTT Şubeleri aracılığıyla tahsil edilmektedir.
Kanuni süresi içinde veya 2828 sayılı Kanun uyarınca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerince yapılan doğum bildirimleri sonucu düzenlenen kimlik kartlarından değerli kâğıt bedeli alınmaz. Hatalı üretim, yazım ve yonga arızası tespit edilen kimlik kartları bedel alınmadan yenilenir.

YENİ KİMLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kart: 25,00 TL
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kart: 25,00 TL
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 25,00 TL
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 50,00 TL