YKS giriş yerleri açıklandı mı? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş belgesi alma!

YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş yerleri açıklandı mı? 2020 üniversite sınav YKS’ye yalnızca sayılı günler kala öğrenciler ve aileleri sınava nerede giriş yapılacağını merak ediyor. YKS giriş belgesi alma ekranı arama motorlarında sorgulanıyor. Açıklama için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Sınav giriş yerlerinin belli olmasının ardından öğrenciler hangi okulda sınava gireceğini önceden görmek istiyor. Adayların sınava girebilmeleri için 2020-YKS'nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2020, 11:15 Güncelleme 10 Haziran 2020, 11:15
YKS giriş yerleri açıklandı mı? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş belgesi alma!

İÇİNDEKİLER

YKS giriş yerleri açıklandı mı? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS giriş belgesi alma ekranı öğrenciler ve aileleri tarafından sorgulanıyor. Milyonlarca gencin üniversiteye girmek için ter dökeceği 2020 YKS'ye sayılı gün kaldı. Sınav için en çok merak edilen konu ise sınav giriş yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı oldu. YKS sınav giriş belgesinin duyurulmasıyla sınav yerleri de belli olacak. Böylelikle öğrenciler ve aileleri sınavdan önce okulu ziyaret etme imkanı bulacak.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

YKS sınav giriş yerleri ve belgesi henüz duyurulmadı. ÖSYM tarafından duyurulan belgeler genellikle sınavlardan 7-10 gün önce açıklanıyor. Bu hafta içi YKS sınav giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor. Açıklama geldiği takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

BU YIL SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİ SAYISI BELLİ OLDU

YKS'ye 4 Haziran'a kadar yapılan başvuru sayısı toplam 2 milyon 433 bin 219. Bu yıl üniversite sınavına girecek öğrenci sayısı 2 milyon 433 bin 219 oldu.

YKS'DE HANGİ KONULAR ÇIKACAK?

Yekta Saraç, YKS konuları için de "YKS'de sorulacak müfredatta da öğrencilerimizin lehine olanlar aranacak. Bu sınavların ortaöğretimi desteklemesi önemlidir. Daha önce yapılanlar çerçevesinde bir sınav olacak" açıklamasında bulundu.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi. 12'nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

YKS KILAVUZU GÜNCELLENDİ

Öte yandan 27-28 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS), Kılavuzu, sınav tarihleri ve Yükseköğretim Kurulu'nun 2020-YKS'ye ilişkin aldığı kararlar doğrultusunda güncellenerek https://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

YENİ KİMLİK ZORUNLU MU?

Adayların sınava girebilmeleri için 2020-YKS'nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,

Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,

T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan "fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu" veya "fotoğraflı, barkodlu-karekodlu" Geçici Kimlik Belgesi'nin aslı da sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)

Bunların dışında;

Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga veya adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. (Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2020 yılında 27 Haziran ve 28 Haziran tarihlerinde yapılacak.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran 10:15
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran 10:15
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020-YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran 15:45
Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.