Türkiye 2020'de tarım alanında rekora imza attı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Bay Kemal'e tokat gibi yanıt geldi

Türkiye tarım alanındaki yaptığı yatırımların karşılığını almaya devam ediyor. Tarımsal desteklerde 2020 yılında tarihi bir rekora imza atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tarımsal desteklerde 2020 yılında, geçen yıla göre yüzde 36,7 artışla, yaklaşık 22 milyar lira ile tarihi bir rekora imza atıldı. Bizler, tarım, hayvancılık gibi hayati önem taşıyan bir konuda ülkemiz, çiftçilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz" denildi. Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğu'nun partisinin dün TBMM Grup Toplantısı'nda, çiftçilerin yeterince desteklenmediği, borçlarını ödeyemediği ve kredi borçlarının ertelenmediği yönündeki iddialarının gerçeklik taşımadığını vurguladı.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2020, 16:11 Güncelleme 10 Haziran 2020, 16:20
Türkiye 2020’de tarım alanında rekora imza attı! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Bay Kemal’e tokat gibi yanıt geldi

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tarımsal desteklerde 2020 yılında, geçen yıla göre yüzde 36,7 artışla, yaklaşık 22 milyar lira ile tarihi bir rekora imza atıldı. Bizler, tarım, hayvancılık gibi hayati önem taşıyan bir konuda ülkemiz, çiftçilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz" denildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun partisinin dün TBMM Grup Toplantısı'nda, çiftçilerin yeterince desteklenmediği, borçlarını ödeyemediği ve kredi borçlarının ertelenmediği yönündeki iddialarının gerçeklik taşımadığı belirtildi.

"8 KAT ARTIŞ SAĞLADI"

Sadece 2020 yılında verilen tarımsal desteklerdeki tarihi rekorun 2002 yılından bu yana izlenen yapıcı politikanın bir sonucu olduğu vurgulanarak, "Bakanlığımızın çiftçilerimize verdiği destekte 2002 yılına göre 8 kat artış sağlandı. Tarımsal desteklerde 2020 yılında, geçen yıla göre yüzde 36,7 artışla, yaklaşık 22 milyar lira ile tarihi bir rekora imza atıldı. Bakanlığının 2020 bütçesinin yüzde 54,5'i de tarımsal desteklere ayrıldı. Son 18 yılda, pek çok yeni ve etkin destekleme politikaları geliştiren Tarım ve Orman Bakanlığımız ilk kez bu dönemde, 'Dane Zeytin Desteği' gibi, üreticileri birçok yeni destekle tanıştırdı. 2019 yılında, 12 yeni destek ve 32 destek birim fiyatında da artış sağlayarak, çiftçimizin yanında olduğunu, üretici dostu olduğunu gösterdi" denildi.