Çocuklar için seyahat izni alınması gerekiyor mu? Şehirlerarası seyahat 18 yaş altına var mı? Nasıl izin alınacak?

18 yaş altı çocukların seyahat edip edemeyecekleri merak konusu oldu. Yeni normalleşme adımları kapsamında, 0-18 yaş aralığındakiler aileleriyle şehir içi -şehirler arası yolculuk yapabilecek, tatile veya yazlığa gidebilecekler. Yayınlanan genelge ile sokağa çıkma kısıtlaması tabi olan çocuklar ve gençler, ihtiyaca göre bakıcı ve aile büyükleri ile kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilecek, veli/vasilerinin nezaretinde şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek. 18 yaş altı çocukların seyahat etmesi için herhangi bir belgeye ihtiyacı bulunmuyor. Ancak veli ve vasilerinin nezareti gerekiyor. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 08 Haziran 2020, 10:47 Güncelleme 08 Haziran 2020, 10:47
Çocuklar için seyahat izni alınması gerekiyor mu? Şehirlerarası seyahat 18 yaş altına var mı? Nasıl izin alınacak?

İÇİNDEKİLER

18 yaş altı seyahat izin belgesi alma yolları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Seyahat yasaklarının kaldırılması sonrası, çocuklarıyla birlikte seyahat yapmak isteyenler de 18 yaş altı seyahat edebilir mi sorusuna yanıt arıyor. 18 yaş altı çocukların seyahat etmesi için herhangi bir belgeye ihtiyacı bulunmuyor. Ancak veli ve vasilerinin nezareti gerekiyor. 0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yanlarında velileri veya vasileri olması koşuluyla yasağın olmadığı çarşamba-cuma günleri dışındaki günlerde de şehiriçi veya şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Alınan karar gereğince 20 yaş altına yapılan sokağa çıkma yasağında yaş sınırı 18'e düşürülmüştü. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

18 YAŞ ALTI SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

18 yaş altı çocukların seyahat etmesi için herhangi bir belgeye ihtiyacı bulunmuyor. Ancak veli ve vasilerinin nezareti gerekiyor. 0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yanlarında velileri veya vasileri olması koşuluyla yasağın olmadığı çarşamba-cuma günleri dışındaki günlerde de şehiriçi veya şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Seyahat yasağının 1 Haziran'da kalkacağı 15 ilde, bu tarihten itibaren yolculuk izni verilecek. Seyahat yasağı olmayan illerde ise bugünden itibaren yolculuk yapabilecekler.

18 YAŞ ALTI ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZNİ NASIL ALINACAK?

0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yanlarında velileri veya vasileri olması koşuluyla yasağın olmadığı çarşamba-cuma günleri dışındaki günlerde de şehiriçi veya şehirlerarası yolculuk yapabilecek. Seyahat yasağının 1 Haziran'da kalkacağı 15 ilde, bu tarihten itibaren yolculuk izni verilecek. Seyahat yasağı olmayan illerde ise bugünden itibaren yolculuk yapabilecekler.

İKİ GÜN YÜRÜME MESAFELİ İZİN

Çocuk ve gençler, otel alanının içindeki tüm faaliyetlerden yararlanabilecek, denize girebilecek. Otel alanı dışındaki bölgeler ise yasak kapsamında olacak. Çarşamba-cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında otel alanının dışına çıkabilecek, yürüme mesafeli bulunduğu şehirde gezebilecekler. Aynı kurallar ailesiyle birlikte yazlığa veya başka illere giden çocuk ve gençler için de geçerli olacak.