Bugün yasak var mı? 6 Haziran hafta sonu yasak var mı, sokağa çıkmak yasak mı?

Bugün yasak var mı? 6 Haziran hafta sonu yasak var mı sorusuna sokağa çıkmak isteyen vatandaşlar yanıt arıyor. Bilindiği üzere, birçok ilde uzun süredir hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Ancak normalleşmeyle birlikte bu yasaklar bir bir kalkıyor. Hafta sonunda dışarı çıkmak isteyenler de bugün yasak var mı sorusuna yanıt arıyor. İşte yanıtı…

Giriş Tarihi 06 Haziran 2020, 09:36 Güncelleme 06 Haziran 2020, 10:46
Bugün yasak var mı? 6 Haziran hafta sonu yasak var mı, sokağa çıkmak yasak mı?

İÇİNDEKİLER

6 Haziran hafta sonu yasak var mı? Bugün yasak var mı? Sokağa çıkmak yasak mı? Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır hafta sonlarında dışarı çıkamayan vatandaşlar bugün yasak var mı sorusuna yanıt arıyor. Normalleşme döneminin başlaması nedeniyle yasak olup olmadığı merak ediliyor. Havaların da güzelleşmesi ve yaz günlerinin başlamasıyla hafta sonu yasak var mı sorusunun cevabı sorgulanıyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

BUGÜN YASAK VAR MI?

Türkiye genelinde bu hafta sonu herhangi bir sokağa çıkma yasağı bulunmuyor. Ancak 18 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı sürüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İPTAL Mİ?

Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağıyla ilgili flaş gelişmeyi duyurdu. İşte Başkan Erdoğan'ın sözleri:

Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye'de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.

Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

65 yaş üstü vatandaşlar 7 Haziran Pazar günü saat 14:00 ile 20:00 saatleri arasında, araba kullanmamak ve maske takmak şartı ile yürüme mesafesinde sokağa çıkabilecek.