Halı sahalar ne zaman açılacak? İşte o tarihler ve açılacak spor alanları

Corona virüs nedeniyle halı sahalar maç oyunlarına kapatılmıştı. Gözler 28 Mayıs’taki Kabine Toplantısı’na çevrilmişti. Peki normalleşme takviminin 2.aşamasının başladığı şu günlerde halı saha maçları da yeniden oynanmaya başlanacak mı? Halı sahalar ne zaman açılacak? Maç tutkunlarının merak ettiği ve internet üzerinden sürekli araştırdığı halı saha maçlarının başlayacağı tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halı saha ve spor alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2020, 13:33 Güncelleme 31 Mayıs 2020, 13:33
Halı sahalar ne zaman açılacak? İşte o tarihler ve açılacak spor alanları

İÇİNDEKİLER

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de corona virüs vakaları görülünce hemen önlemler alınmaya başlandı. Toplu alanlar kapatılırken sosyal izolasyon için sokağa çıkma yasakları uygulandı. Ülkemizdeki vaka sayılarının azalmasıyla birlikte normalleşme takvimi devreye sokuldu. Bu kapsamda halı sahalar ne zaman açılacak? Sorusu da yanıtını buldu.

HALI SAHALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

28 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen Kabin Toplantısı'nda spor tesislerinin durumu ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme sürecinde spor tesislerinin Haziran ayında açılacağını söyledi. Erdoğan şunları ifade etti;

"Plajlar, milli parklar ve bahçeler, belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri 1 Haziran'da onlar da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, gece 24.00'e kadar hizmet verebilecektir. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Sürücü kursları benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek. Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir. Yani bağlı oldukları kurumlar, onların kendi iç şartlarını belirleyecektir."