Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli? Tümamiral Cihat Yaycı istifa mı etti?

Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli? Tümamiral Cihat Yaycı istifa mı etti sorusu gündeme oturdu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifa edip etmediği araştırılmaya başlandı. Peki, Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli? Yaycı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmıştı.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020, 12:35 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 12:35
Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli? Tümamiral Cihat Yaycı istifa mı etti?

İÇİNDEKİLER

Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli? Tümamiral Cihat Yaycı istifa mı etti? Cihat Yaycı'nın istifa ettiğine yönelik haberler sosyal medyada gündem oldu. Libya politikasının mimarı olarak tanınan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifa edip etmediği arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, Cihat Yaycı kimdir?

CİHAT YAYCI İSTİFA MI ETTİ?

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

CİHAT YAYCI KİMDİR?

Yaycı, 1966 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1984 yılında Deniz Lisesi'nden, 1988 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği, TCG Yavuz ile TCG Kemalreis'de II. Komutanlık görevlerinde bulundu, 2005-2006 yıllarında TCG Kemalreis Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yürüttü.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS'de II. Komutanlık görevlerinde bulunan Cihat Yaycu, 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yapmıştır.

'Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi" Ana Bilim Dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD'de "Fizik Mühendisliği" ile "Elektronik Mühendisliği" dallarında yüksek lisans eğitimi ve İstanbul Üniversitesi'nde "Uluslararası İlişkiler" ana bilim dalındaki doktora eğitimini tamamlamıştır.''

2000 yılında Deniz Harp Akademisi'nden, 2003 yılında ise Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olan Cihat Yaycı, Donanma Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve devamında Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. "Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi" ana bilim dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD'de "Fizik Mühendisliği" ile "Elektronik Mühendisliği" dallarında yüksek lisans yaptı ve İstanbul Üniversitesi'nde "Uluslararası İlişkiler" ana bilim dalında da doktorasını tamamladı.

29 Temmuz 2016 tarihinde Tümamiralliğe terfiini müteakip, 2016-2017 yılları arasında Dz.K.K.lığı Personel Başkanı görevlerini icra etmiştir. 20 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Dz.K.K.lığı Kurmay Başkanı görevine atanan Tümamiral Yaycı, Müşerref YAYCI ile evli olup, bir erkek çocuk babasıdır. İngilizce ve Rusça bilmektedir.