Kurban Bayramı ne zaman 2020? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Mübarek Ramazan ayı idrak edilirken şimdiden Kurban Bayramı’nın 2020 tarihi de merak edilerek araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı ne zaman 2020 ne zamana denk geliyor? Sorusunun yanıtı internet üzerinden çok fazla sorgulanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 dini günler takvimi yayınlandı ve vatandaşlar merak ederek listeyi incelemeye başladı. Peki İslam alemi için büyük önem taşıyan, kurban kesme ibadetinin yapılacağı Kurban Bayramı hangi gün?

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2020, 09:31 Güncelleme 13 Mayıs 2020, 09:31
Kurban Bayramı ne zaman 2020? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

İÇİNDEKİLER

Bu yıl dünya gibi ülkemiz de corona virüs ile mücadele ediyor. Ramazan ayı idrak edilirken Ramazan Bayramı da corona virüsten dolayı evlerde geçecek. Milyonlarca Müslüman vatandaş Kurban Bayramı'nda neler olacağını düşünürken bayramın hangi tarihe denk geleceği ve Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğini araştırıyor. Peki 2020 yılında Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte merak edilenler…

KURBAN BAYRAMI HANGİ TARİHTE?

Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak. Toplamda 4 gün sürecek olan bayram 1 Ağustos Cumartesi, 2 Ağustos Pazar ve 3 Ağustos Salı günleri de devam edecek.


BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı bu yıl 24-26 Mayıs 2020 tarihlerine denk geliyor. 23 Mayıs Cumartesi günü Ramazan Bayramı arefesi olarak idrak edilmesinin ardından 24-25-26 Mayıs tarihleri de Ramazan Bayramı olarak idrak edilecek. Ramazan Bayramı tatilinin Pazar-Pazartesi ve Salı gününe denk geldiği düşünülürse Ramazan Bayramı'nda 9 günlük bir tatilin söz konusu olmadığı görülebiliyor.

Kurban Bayramı ise 30 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Bayramın geri kalan günleri ise Cuma-Cumartesi,Pazar ve Pazartesi günlerine denk geldiğinden toplamda 5 günlük bir tatil olması öngörülüyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı, yapıldığında haberimizde de yer alacaktır.

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.