Koronavirüsün orada üretildiği iddia ediliyordu! Wuhan laboratuvarı o fotoğrafları yok etti!

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs dünyayı adeta esir aldı. Koronavirüs şu ana kadar 3 milyonu aşkın kişiye bulaştı, 300 bine yakın kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Wuhan ile ilgili şoke eden bir bilgi sızdı. Virüsün yayıldığı yerlerden biri olarak kabul edilen Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarlarında çalışan bilim adamlarının yarasaları koruyucu ekipman olmaksızın incelediği ve mağaraları gezdiği fotoğrafları web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2020, 09:58 Güncelleme 03 Mayıs 2020, 10:02
Koronavirüsün orada üretildiği iddia ediliyordu! Wuhan laboratuvarı o fotoğrafları yok etti!

İÇİNDEKİLER

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarlarında çalışan bilim adamlarının yarasaları incelediği ve bilim adamlarının mağaraları gezdiği fotoğrafları web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı.

Enstitünün web sitesinden çok az koruyucu ekipmanla mağara gezen görevlilerin ve Mart 2018'de, ABD'li bilim ve teknoloji uzmanı Rick Switzer'in enstitüye yaptığı ziyarete ilişkin fotoğrafları kaldırdığı öğrenildi.

Dailymail'in aktardığına göre Aralık ayında internette yayınlanan bir videoda ise Vuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nde bir araştırmacı olan Tian Junhua'yı mağaralardan numune topladığını söylemiş ve "Her şeyi kirleten yarasaların dışkısına kolayca temas ediliyor. Oldukça riskli. Korkuyu hissediyorum. Enfeksiyon korkusu" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump virüsün Çin'deki labaratuarlardan yayıldığını iddia ediyor.

ABD'nin CNN televizyonu da ABD istihbaratının koronavirüs salgınının sıfır noktası kabul edilen Wuhan'daki viroloji laboratuvarında üretildiği iddialarını araştırdığını bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, bir gazetecinin, "Koronavirüsün kökeninin Wuhan Viroloji Enstitüsü olduğundan emin olmanızı sağlayan herhangi bir şey gördünüz mü?" sorusuna, "Evet, gördüm" şeklinde yanıt vermişti.