Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Astana Süreciyle ilgili flaş açıklama

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana Süreci ile ilgili telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Astana Süreci 7. Dışişleri Bakanları Toplantısını telekonferans yoluyla gerçekleştirdik. Suriye bağlamında KOVID19 salgınıyla mücadeleyi görüştük. İdlib ve Fırat’ın doğusu başta olmak üzere son gelişmeleri, siyasi süreci, insani durum ve sığınmacıların geri dönüşünü ele aldık." dedi.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2020, 13:48 Güncelleme 22 Nisan 2020, 13:53
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Astana Süreciyle ilgili flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, telekonferans yöntemiyle katıldığı Astana Süreci 7. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile Suriye bağlamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleyi görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, toplantıya ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
"Astana Süreci 7. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı telekonferans yoluyla gerçekleştirdik. Suriye bağlamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleyi görüştük. İdlib ve Fırat'ın doğusu başta olmak üzere son gelişmeleri, siyasi süreci, insani durum ve sığınmacıların geri dönüşünü ele aldık."