Corona virüs Türkiye'de kaç kişide var? İstanbul, Ankara, İzmir koronavirüs vakası var mı? Canlı harita...

Corona virüs Türkiye'de kaç kişide var sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Dün akşam saatlerinde son durum hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüs vakasınının 5'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamanın ardından gözler İstanbul, Ankara, İzmir koronavirüs vakası var mı sorusunun yanıtına çevrildi. Peki, koronavirüs hangi ilde görüldü? İşte koronavirüs canlı haritası...

Giriş Tarihi 14 Mart 2020, 15:46 Güncelleme 14 Mart 2020, 21:36
Corona virüs Türkiye’de kaç kişide var? İstanbul, Ankara, İzmir koronavirüs vakası var mı? Canlı harita...

İÇİNDEKİLER

Corona virüs Türkiye'de kaç kişide var sorusu gündemde yer alıyor. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve bugüne kadar İtalya, İran gibi birçok ülkede görülen koronavirüsünün son olarak Türkiye'de de görüldüğü açıklandı. Türkiye'de ilk Corona virüs hastasının görülmesinin ardından, gözler koronavirüs vakalarının hangi ilde olduğuna çevrildi. İşte dünya geneli Corona virüs haritası

CORONA VİRÜS TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİDE VAR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüs vakasınının 5'e yükseldiğini açıkladı.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE'DE HANGİ İLDE GÖRÜLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Dün ifade ettim. İli, bölgeyi, detaylı bilgiler aktarabilirdim. Ama biz şu dönemde vatandaşımıza en doğru bilgiyi vermekle sorumluyuz. Ancak kişisel bu anlamdaki mahremiyete de önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Şunu sadece vatandaşımız bilsin. Gereken tüm hassasiyet gösteriliyor. Aile ve temaslı grup dahil olmak üzere. Alınması gereken tedbirlerin alındığına emin olalım. Ben bu kadar söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

CORONA VİRÜSÜ HARİTASI CANLI

KORONAVİRÜS YAYILMA HARİTASI

Latin Amerika ülkesi Ekvador'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 70 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

Ülkede Kovid-19 taşıdığı tespit edilen ilk hastanın ölümü, başkent Quito'da basın toplantısı düzenleyen Ekvador Sağlık Bakanı Catalina Andramuno tarafından duyuruldu.

Andramuno ayrıca 3 yeni koronavirüs vakası daha görüldüğünü ve Ekvador'daki Kovid-19 vakalarının sayısının 23'e yükseldiğini söyledi.

Ekvador'da koronavirüs nedeniyle ölen 70 yaşındaki kadın, birkaç hafta önce İspanya'dan ülkesine dönmüş, 29 Şubat'ta yapılan kontrolde Kovid-19 taşıdığı tespit edilmişti.

SENEGAL'DE VAKA SAYISI 21'E YÜKSELDİ

Senegal'de Kovid-19 vaka sayısı bir günde 11 artarak 21'e çıktı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Pasteur Enstitüsünde daha önceki bir vakanın temasta bulunduğu ve semptom gösteren kişilere yapılan testlerin 11'inin pozitif çıktığı belirtildi.

Açıklamada, hastaların 16'sının İtalya'dan gelen bir Senegalliyle temas sonucu virüsü kaptığı belirtildi.