Gri Liste'de aranan Nirvana kod adlı terörist Semra Tuncer'in yakalandığı operasyonda şok detay

500 bin lira ödülle Gri Liste'de aranan kadın terörist Semra Tuncer, iki ay önce Lice'den İstanbul'a gelirken, Diyarbakır girişinde yapılan yol kontrolü sırasında yakalandı. Teröristin içinde olduğu 06 ETC 79 plakalı otomobili kullanan kişinin Mardin'de görev yapan Uzman Çavuş M.N.A. olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2020, 09:48 Güncelleme 28 Ocak 2020, 10:52
Gri Liste’de aranan Nirvana kod adlı terörist Semra Tuncer’in yakalandığı operasyonda şok detay

İÇİNDEKİLER

Sabah gazetesinin haberine göre, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlu isimlerinden ve 500 bin lira ödülle Gri Liste'de aranan kadın terörist Semra Tuncer, iki ay önce Lice'den İstanbul'a gelirken, Diyarbakır girişinde yapılan yol kontrolü sırasında yakalandı. "Nirvana" kod adlı teröristin yakalanmasına ilişkin, gizlilik kararı kaldırılan dosyada ilginç detaylar yer aldı. Buna göre, teröristin içinde olduğu 06 ETC 79 plakalı otomobili kullanan kişinin Mardin'de görev yapan Uzman Çavuş M.N.A. olduğu ortaya çıktı.

Terörist Tuncer, daha önceki ifadesinde örgütten kaçmak için arkadaşı Y.G. ve annesi ile İstanbul'a götürülmek üzere 14 bin euro karşılığında anlaştığını anlatmıştı. Uzman Çavuş, yolda kimlik kontrolüne yakalanmamak için teröristi aracına almakla suçlanıyor. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen A. ise Y.G. ile duygusal ilişki yaşadığını, rica üzerine araç boş gitmesin diye Tuncer'i de aracına aldığını ve onun PKK'lı terörist olduğunu bilmediğini iddia ederek, kullanıldığını söyledi.

Uzman Çavuş ile birlikte 4 kişi hakkında 10'ar yıl hapis istemiyle dava açılırken, sanıkların yargılamalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.