13 Aralık Cuma Niğde Valiliği kar tatili son dakika MEB açıklama yaptı mı? Niğde'de yarın okul tatil mi?

Niğde'de yarın okul tatil mi? Özellikle son haftalarda ülkemizin bazı illerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Olumsuz hava koşulları hayatı etkilerken öğrenci ve veliler yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor. Meteorolojinin tarafından yapılan tahminlere göre bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Bu kapsamda arama motorlarında merakla araştırılan sorular arasında Niğde'de yarın okullar tatil mi sorusu bulunuyor. Peki, 13 Aralık Cuma Niğde'de okullar tatil mi? Niğde Valiliği ve MEB açıklama yaptı mı? Okullar tatil olursa detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 12 Aralık 2019, 18:21 Güncelleme 12 Aralık 2019, 18:21
13 Aralık Cuma Niğde Valiliği kar tatili son dakika MEB açıklama yaptı mı? Niğde’de yarın okul tatil mi?

İÇİNDEKİLER

Niğde'de yarın okul tatil mi? Aralık ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde ülkemizin bazı illerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenenlerden birisi de eğitim hayatı geliyor. Kar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılara göre 13 Aralık Cuma günü sağanak yağış ve kar yağışı görülecek iller açıklandı. Niğde'de buzlanma ve don olayı bekleniyor. Peki, 13 Aralık Cuma Niğde'de okullar tatil mi? Niğde Valiliği ve MEB açıklama yaptı mı? Okullar tatil olursa detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

İL VE İLÇELERİN SON DAKİKA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

NİĞDE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

NİĞDE'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 13 ARALIK CUMA

Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre geçen haftadan itibaren etkisini gösteren kar yağışlarının yarın bazı illerde etkisini arttırması bekleniyor. Ancak Niğde'de okulların tatil olup olmadığına dair açıklama henüz resmi açıklama yapılmadı.

NİĞDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Konya'nın güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Trakya'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yurt genelinde yarın havanın yağışlı geçeceği, yağışların, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın yağışların, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun yüksekleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Yağışların, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Konya ve Karaman çevrelerindeki yağışların bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi, Konya merkez ve güney ilçeleri ile Karaman il genelinde yer yer (15-20 kilogram/metrekare) olması ve 1600 metre üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Meydana gelebilecek su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KAR NEDİR? NASIL OLUŞUR?

Kar, bulutları oluşturan minnacık su tanelerinin çok soğuk havaya karışması sonucu, ince buz parçalarına dönüşmesidir. Bu, çok hızlı bir şekilde olur su tanesi yağmura dönüşmeden kara dönüşür. Aslında kış mevsiminde bulutlar minik buz parçaları içerir ama kar olarak yağması için belli etkenlerin bir araya gelmesi gerekir.

Bu etkenler; düşük ısı ve hava akımıdır. İşte bu ortam, buz parçacıkların birleşerek kar şeklinde yağmasına yol açar. Kar donmuş su parçacıklarından oluşur. Bunlar havada buz kristalleri şeklinde ya da kar taneleri biçiminde yere düşer. Kar taneleri esasen buz kristal kümeleridir.

Havadaki sıcaklık donma noktasına gelindiğinde, su buharı yoğunlaşarak bir toz parçasının etrafında buzlaşır ya da çok küçük bir kristal şeklini alacaktır. Donan damlacıklar, daha sonra başka buz kristallerine yapışarak büyür ve kar taneleri oluşur. Kar taneleri, içindeki hava akımları tarafından tutulmayacak ağırlığa erişmesi halinde yere düşmeye başlayacaktır. Böylelikle bizleri kendine hayran bırakacak şekilde gökyüzüne yavaş yavaş inecektir.