CHP'li Ekrem İmamoğlu partisinin engellediği bursu yeni hizmet diye sunuyor!

Belediyelerin öğrencilere yaptığı burs yardımını engellemek için konuyu mahkemeye kadar taşıyan CHP, şimdi aynı uygulamayı yeni bir hizmet gibi sunmaya çalışıyor. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, özellikle öğrenci nüfusunun fazla olduğu İstanbul’da partisinin engellemesi yüzünden burs alamayan öğrencilere kendi başkanlığında yapılan yeni bir hizmetmiş gibi burs yardımı yapacaklarını duyurdu.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 11:11 Güncelleme 20 Kasım 2019, 11:11
CHP’li Ekrem İmamoğlu partisinin engellediği bursu yeni hizmet diye sunuyor!

İÇİNDEKİLER

2004 yılına karar birçok belediye özellikle dar gelirli ailelerin üniversitelerde okuyan çocuklarına burs vererek gençlerin eğitimlerini tamamlamasında yardımcı oldu.

CHP KANUNU İPTAL ETTİRDİ
Ancak CHP'li 141 milletvekili belediyelerin burs vermesini engellemek için bahse konu kanunu mahkemeye taşıdı. Anayasa Mahkemesi tarafından alınan karar ile de belediyelerin öğrencilere burs vermesini sağlayan kanun iptal edildi.

CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise seçim sürecinde partisinin yaptığı bu uygulamayı bilmiyormuş gibi sık, sık öğrencilere burs vereceği şeklinde vaatlerde bulundu.

Bugün ise aynı İmamoğlu, 30 bin gence eğitim yardımı yapacaklarını duyurdu. İmamoğlu 18 Kasım Pazartesi günü gencuniversiteli.ibb.istanbul sitesi üzerinden alınmaya başlanan başvuruların 24 Kasım Pazar günü sona ereceğini duyurdu.

Yıllık öğrenci başı 3 bin 200 TL olarak belirlenen Eğitim Yardımı'nın; Aralık'ta 1200 TL, Şubat'ta 1000 TL, Mayıs ayında 1000 TL olarak ödeneceği duyuruldu.

HANGİ MEVZUATA GÖRE YARDIM YAPILACAK?
Ancak yaşanan bu gelişmeler İmamoğlu'nun bu yardımı hangi mevzuata göre gerçekleştireceği sorularını da beraberinde getirdi. Zira CHP, belediyelerin öğrencilere burs vermesini AYM'ye taşıyarak iptal ettirmiş durumda.