İkinci yargı paketi ne zaman çıkacak? İkinci yargı paketi neleri kapsıyor? Af yasası, nafaka...

İkinci yargı paketindeki son durum, özellikle af yasası ve ceza indirimindeki gelişmeleri yakından takip eden mahkum ve mahkum yakınları tarafından araştırılıyor. 1 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte "İkinci yargı paketi ne zaman çıkacak?" sorusu gündemde yer alıyor. Aynı zamanda ikinci yargı paketinin hangi konuları kapsadığı merak konusu oldu. İşte konu hakkında son gelişmeler...

Giriş Tarihi 06 Kasım 2019, 19:11 Güncelleme 06 Kasım 2019, 19:16
İkinci yargı paketi ne zaman çıkacak? İkinci yargı paketi neleri kapsıyor? Af yasası, nafaka...

İÇİNDEKİLER

Af yasası, ceza indirimi, ömür boyu nafaka gibi konular özellikle son dönemlerde vatandaşların gündeminde bulunuyor. Geçen hafta AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu hafta ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ikinci yargı paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından "İkinci yargı paketi ne zaman çıkacak?" sorusu akıllara geldi.

İKİNCİ YARGI PAKETİNDE SON DURUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada 4 Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AF AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu hafta yaptığı açıklamada "Bu konuda büyük bir hassasiyet var. Çalışmaların sonuçlanmasını beklemek lazım. Karşılıklı olarak çalışılıyor, AK Parti kendi çalışmasına henüz son noktayı koymadı. Biz bir defaya mahsus bir ceza indirimi yerine bir sistem değişikliğinden yanayız. 'Bir defaya mahsus bir ceza indirimi verelim' demenin başka semptomları olduğunu geçmişteki birtakım örneklerden gördük. Bunun yerine bir sistem değişikliği en mantıklı yoldur. Mevcut durumda bir cezasızlık algısı gibi bir durum söz konusu olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

39 maddelik ilk yargı paketi geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi gözler ikinci yargı paketine çevrildi. 30 maddeden oluşan ikinci yargı paketi TBMM Başkanlığı'na sunulacak. İkinci yargı paketinin 2019 Kasım ayı içerisinde Meclis'e geleceği kulislerde konuşuluyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ikinci pakete ilişkin takvimin belli olup olmadığının sorulması üzerine, tarihin Meclisin gündemi ve yoğunluğuna bağlı olarak netleşeceğini kaydetti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, af teklifinin ikinci infaz paketiyle birlikte ekim ayının sonunda aralık ayının başında Meclis'e geleceğini söylemişti.

İkinci yargı paketinde arasında af yasası, ceza indirimi ve ömür boyu nafaka gibi düzenlemelerin olması bekleniyor.