Tarihin en büyük sahte para operasyonuydu! Çete lideri araba bagajından çıktı!

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’da yapılan tarihin en büyük sahte dolar operasyonu ile 271 milyon sahte dolar ele geçirilmişti. Çete lideri Ali Atali hakkındaki arama devam ederken flaş bir gelişme yaşandı. Çete lideri Ali Atali, bir aracın bagajında Bulgaristan’a geçmeye çalışırken yakalandı.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2019, 12:00 Güncelleme 31 Ekim 2019, 12:00
Tarihin en büyük sahte para operasyonuydu! Çete lideri araba bagajından çıktı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Esenyurt'ta önceki aylarda İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir matbaaya düzenlenen operasyonda, Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürülmek üzere basılmış 100'lük banknotlar halinde sahte 271 milyon 150 bin Amerikan doları ele geçirilmişti. Operasyonda birisi ihraç edilmiş eski komiser toplam 5 kişi gözaltına alınmıştı. Türkiye'nin en büyük sahte dolar operasyonunda ele geçirilen sahte dolarların, gerçeklerine bir hayli benzemesi dikkat çekmişti.

TAM KAÇACAKTI, BAGAJDA YAKALANDI
Çetenin lideri olduğu öğrenilen ve operasyonda ele geçirilemeyen Ali Atali ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Çeteyi bir araya getiren ve organize ettiği belirlenen Ali Atali, Edirne Kapıkule'den Bulgaristan'a bir aracın bagajında kaçmak isterken yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan şüpheli Atali, gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Bilindiği gibi sahte parayı basanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Sabri Ali Savaşman'ın da olduğu ortaya çıkmış, bu durum çok konuşulmuştu.