Diyarbakır anneleri Meclis'e geliyor!

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan acılı ailelerin evlat nöbetleri devam ederken Meclis'in açılmasıyla birlikte bir araştırma komisyonunun kurulacağı açıklandı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Şu anda Meclisimizin gündeminde Diyarbakır anneleri var. Özellikle HDP’nin, PKK’nın acentası olduğu söyleniyor. HDP, çocukları kandırarak, tehdit ederek dağa gönderen bir parti durumuna düştü” dedi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2019, 10:48 Güncelleme 04 Ekim 2019, 11:08
Diyarbakır anneleri Meclis’e geliyor!

İÇİNDEKİLER

HDP İl Başkanlığı önünde günlerdir evlat nöbeti tutan cesur anaları destekleyen siyasetçiler ve STK temsilcileri, TBMM'nin açılmasıyla Diyarbakır anneleri için kurulması konuşulan araştırma komisyonuna tam destek verdi.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Şu anda Meclisimizin gündeminde Diyarbakır anneleri var. Özellikle HDP'nin, PKK'nın acentası olduğu söyleniyor. HDP, çocukları kandırarak, tehdit ederek dağa gönderen bir parti durumuna düştü" dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, "Annelerin sesine verilmelidir. Bu vicdanı olan herkesin vazifesi. Ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı" dedi.

HDP'YE HESAP SORULSUN
Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan ise şunları söyledi: "Araştırma komisyonun kurulması, acılı annelere büyük destek sağlar. Bu olaydan sorumlu olan HDP'ye Mecliste hesap sorulmalıdır. HDP'nin terör örgütü ile ilişkisi açık. Kökten çözmenin yeri de belli, Meclistir." Yeni İhya-Der Başkanı Muzaffer Beber de, "Toplumun ve STK'ların desteğinin ardından, annelerin sesi mutlak Meclis'te de duyulmalı. Faydaları olacaktır. En azından farkındalık oluşturulur" dedi.

AVRUPA'DAN İLK DESTEK
Öte yandan, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Denetim Komisyonu Türkiye eş raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström de anneleri ziyaret etti. Wienen, "Bu büyük acıyı, yakarışı biz de dinledik. Bunu gerekli yerlere mutlaka ileteceğiz" dedi.