Bakan açıkladı! Yeni fiyatlama sistemine geçiriliyor!

Çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaşıldığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2019, 10:51 Güncelleme 23 Eylül 2019, 11:26
Bakan açıkladı! Yeni fiyatlama sistemine geçiriliyor!

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sektörün aciliyet arz eden yapısal problemlerini çözecek bir reformun, çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz." dedi.

YENİ FİYAT MODELİ GELİYOR
Sektörün aciliyet arz eden yapısal problemlerini çözecek bir reformun, çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını belirten Bakan pakdemirli, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz.'' dedi.

ÇİN'E SÜT İHRACATI YAPILACAK
67 adet işletmenin CİFER sistemine kaydı yapıldığını belirten Bakan Pakdemirli, ''Çin tarafının onaylamasına takiben düşük riskli süt ürünleri için ihracat başlayacak. Çin'e süt ihracatı yapmak amacıyla, Veteriner Sağlık Sertifikası üzerinde anlaşmayı sağladık.'' diye konuştu.