EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasasında son durum ne? Meclis açıldığında gündeme gelecek mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim tarihine kadar tatile girdi. 1 Ekim'den sonra Meclis'in çalışmalarına başlaması bekleniyor. Yoğun bir gündemle karşılaşacak olan Meclis'in değerlendirmesi gereken pek çok yasa bulunuyor. Vatandaşlar bu nedenle büyük bir merakla Meclis açıldığında gelecek müjdeli haberi bekliyor. Peki, EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasasında son durum nedir? EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasası Meclis açıldığında gündeme gelecek mi? İşte yasalarda son durum ve son gelişmeler...

Giriş Tarihi 04 Eylül 2019, 16:45 Güncelleme 04 Eylül 2019, 16:48
EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasasında son durum ne? Meclis açıldığında gündeme gelecek mi?

İÇİNDEKİLER

EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasasındaki son durum yüz binlerce vatandaşın gündeminde bulunuyor. Meclis açıldığında bu konuların gündeme gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Milyonların gözü kulağı Meclis açıldığında gelecek haberlerde. Peki, EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasasında son durum nedir? Meclis açıldığında gündeme gelecek mi? İşte son gelişmeler...

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NE?

Yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor. 3600 ek göstergenin Meclis açıldığında gündeme gelmesi bekleniyor.

EYT YASASINDA SON DURUM NE?

Erken emeklilik yasasının 1 Ekim'den sonra Meclis'te görüşülüp görüşülmeyeceğine dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak yasa ile ilgili detayların Meclis açıldıktan sonra görüşülmesi bekleniyor.

MECLİS AÇILDIĞINDA GÜNDEME GELECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatile girmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda, TBMM'nin 19 Temmuz Cuma gününden başlamak ve 1 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere tatile girmesine, Genel Kurulun 18 Temmuz tarihli 105'inci birleşiminde karar verildiği belirtildi. EYT, 3600 ek gösterge, hal yasası ve nafaka yasasının Meclis açıldığında gündeme gelmesi bekleniyor.

KIDEM TAZMİNATINDA SON DURUM

Ek gösterge düzenlemesinin Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci 100 günlük eylem planında yer aldığı şekliyle sadece öğretmenleri mi kapsayacağı yoksa memur örgütlerinin talep ettiği şekilde tüm kamu personeline mi yönelik olacağı merak konusu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları" kapsamında 2019 içinde hayata geçirileceğini duyurduğu düzenlemelerin bir kısmı da Meclis'in bu yasama yılı içinde mesai harcayacağı yasalarla hayata geçirilecek. Ekonomik düzenlemeler arasında özellikle kıdem tazminatı reformu olarak adlandırılan düzenleme çalışanlar açısından büyük önem taşıyor.

HAL YASASINDA SON DURUM

Gündeme alınacak ilk konular arasında 3600 ek gösterge, genel af, tek tip askerlik, hal yasası yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u açıkladı. Bakan Berat Albayrak yaptığı açıklamada yeni reform paketinin bu yıl içerisinde çıkacağını belirtti.

NAFAKADA SON DURUM

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan nafaka konusunda teklif hazırladı. MHP olarak hazırladıkları yasa teklifini henüz TBMM Başkanlığı'na vermediklerini belirten Sefer Aycan, teklifteki düzenlemeleri şöyle anlattı: "Nafaka ödemelerine sınır getirilerek, evlilik süresine göre nafaka süresi belirlenecek. 1 yıl evli kalmış ise 1 yıl, 2 yıl evli kalmış ise 2 yıl, 5 yıl evli kalmış ise 3 yıl, 10 yıl evli kalmış ise 4 yıl ve 15 yıl evli kalmış ise 5 yıl nafaka ödemesi yapılabilir."