HDP'li Silopi belediyesinde işçi kıyımı! Şehit yakınları işten atıldı

Şırnak’ta HDP’li Silopi İlçe Belediyesi, kayyum döneminde işe alınan ve aralarında şehit yakınlarının da olduğu 20 personeli sebepsiz bir şekilde işten çıkardı. 20 işçi protesto eylemi başlatırken, kayyum döneminde işe alınan 217 işçinin daha kovulacağı ileri sürüldü.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2019, 15:29 Güncelleme 09 Ağustos 2019, 15:34
HDP’li Silopi belediyesinde işçi kıyımı! Şehit yakınları işten atıldı

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ta HDP'li Silopi Belediyesi'nde çalışan 20 işçi, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Bunun üzerine işçiler belediye araçlarının park edildiği Dicle Mahallesi'ndeki garajın giriş ve çıkışını kapattı.

BİZ HAKSIZLIĞA VE ZULME KARŞIYIZ
İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Mustafa Başak, dün itibarıyla 20 çalışanın haksız yere işten atıldığını belirterek, "Hiçbir gerekçe göstermeden işten atarak bizi ve ailelerimizi mağdur ettiler. Tek suçumuz kayyum döneminde işe alınmak mıdır? Hükümetimizden destek bekliyoruz. Biz haksızlığa ve zulme karşıyız. Kararın geri alınması için eylem başlattık. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." dedi.

217 PERSONEL DAHA İŞTEN ÇIKARILACAK
İşten çıkarılan işçilerin arasında şehit yakınlarının olduğu da öğrenilirken, bayram sonrasında da kayyum döneminde işe alınan 217 personelin daha işten çıkarılacağı iddia edildi.